Izvor: B92, 01.Sep.2016, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra izložba "Nova religija" Dejmijena Hersta u NS

Od sutra će u Novom Sadu biti izložena dela svetski čuvenog umetnika Dejmijena Hersta.

"Nova religija” je prva izložba radova Dejmijana Hersta u Srbiji i trajaće do 14. oktobra.

Mediji su danas imali priliku da pre otvaranja snime kako izgleda ova reprezentativna izložba.

Od 2. septembra u 20 sati imate jedinstvenu priliku da se upoznate sa radom Dejmijena Hersta, jednog od najznačajnijih i najplaćenijih savremenih umetnika na svetu.

Prva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izložba ovog umetnika u Srbiji biće postavljena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Izložbu, pored Muzeja, organizuju British Council i londonska galerija Pol Stolper.

Gost Novog Sada je snivač galerije i kustos ove izložbe, koja je veliko interesovanje izazvala u Skoplju i Banja Luci.

Novi Sad sasvim sigurno zaslužuje ovakav vrhunski dogadjaj u kulturi, istakao je Dalibor Rožić, član gradskog veća za kulturu.

Izložba "Nova religija" Dejmijena Hersta, uticajnog i kontroverznog umetnika, dobitnika prestižne Tarnerove nagrade, suprotstavlja nauku i religiju, stavljajući ih u poseban dijalog, onako kako ih ljudi obično percipiraju.

Izložbom Herst želi da pokrene razmišljanje o religiji, ljubavi, umetnosti i nauci, jer su to, prema njegovim rečima, instrumenti koji nam pomažu da pronadjemo svoj životni put.

Postavka je osmišljena kao kompaktna celina sa 44 grafike i četiri skulpture, a funkcionišu kao ciklus fresaka: od "Stvaranja sveta" do "Poslednjeg suda".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.