Od Vinče do rokenrola – Vremenska linija srpske kulture

Izvor: RTS, 10.Jan.2020, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Vinče do rokenrola – Vremenska linija srpske kulture

Na internetu bi uskoro trebalo da se pojavi „Vremenska linija srpske kulture“ sa najvažnijim ličnostima, događajima i objektima kulture Srbije i srpskog naroda, od praistorije do danas.
Portal je pokrenulo Ministarstvo kulture i informisanja, a realizuje ga Zavod za proučavanje kulturnog razvitka. 

Od Vinče preko Slaveno-serbskog magazina, do Kusturice, rokenrola i strip junaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dikana – sedam hiljada godina naše kulture, na jednoj, vremenskoj liniji.
„Namenjen je svim građanima Republike Srbije, ima za cilj da im približi našu kulturu, ali je posebno namenjen mlađim generacijama i deci, i turistima koji prvi put dolaze u kontakt sa kulturom Republike Srbije“, rekao je dr Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.
Vremenska linija je interaktivna, a to znači da svaki posetilac može da predloži šta će se na njoj naći.
Od mnogo tema izabrano je nešto više od 1.600 sadržaja, među kojima je, na primer, biografija našeg nobelovca Ive Andrića ili glumački put Milene Dravić.
Može se videti kako su određene godine izgledali Bemus, Bitef, Sajam knjiga ili Fest, šta se dešavalo i šta se dešava u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, Narodnom pozorištu, Narodnom muzeju i drugim važnim institucijama.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.