Obnova Paviljona 17 zajednički zadatak članica bivše SFRJ

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2019, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova Paviljona 17 zajednički zadatak članica bivše SFRJ

Nastavak zajedničke obnove Paviljona 17, to jest bivšeg "Jugoslovenskog paviljona" u Državni muzej Aušvic- Birkenau glavna je tema sastanka delegacija Ministarstva kulture i Ministarstva kulture Republike Slovenije, predvođenih ministrima Vladanom Vukosavljevićem i Zoranom Poznićem, koji je održan u Sankt Peterburgu. 

Na sastanku je usaglašen stav da što pre treba rešiti sva otvorena pitanja koja se tiču rekonstrukcije objekta i formiranja stalne postavke bivšeg "Jugoslovenskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << paviljona".

Dva ministarstva zajedno pozivaju ostale države bivše SFRJ – Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju na aktivniji pristup u realizaciji pomenutog projekta, kako bi se Paviljon 17 u Državnom muzeju Aušvic-Birkenau nakon dugo godina stavio u funkciju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i Slovenija pozvale na obnovu "Jugoslovenskog paviljona" u Aušvicu

Izvor: Radio 021, 15.Nov.2019

Delegacije ministarstava kulture Srbije i Slovenije razmotrile su na sastanku u Sankt Peterburgu, u okviru međunarodnog kulturnog foruma, nastavak zajedničke obnove i stavljanje u funkciju Paviljona 17, bivšeg "Jugoslovenskog paviljona", u muzeju Aušvic-Birkenau...Na sastanku na kome su bili ministri...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.