Objavljen Zavodnik - roman strave i jeze Dejana Ognjanovića

Izvor: Art-anima.com, 02.Apr.2014, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen "Zavodnik" - roman strave i jeze Dejana Ognjanovića

Iz štampe je upravo izašao novi horor roman Dejana Ognjanovića - "Zavodnik". Knjiga je objavljena desetak godina nakon Ognjanovićevog romana prvenca "Naživo" i praktično predstavlja njegov antipod.

Dok se radnja romana "Naživo" - smeštena u urbanom okruženju - bavi okultnim i ezoteričnim, uz eksplicitno prikazivanje velikog broja mučnih, neprijatnih, a povremeno i brutalnih scena, u romanu "Zavodnik" radnja se odvija u ruralnoj sredini, bavi se folklornom mistikom i sujeverjem, a umesto pretnje direktnim nasiljem, veći naglasak je na osećanju jeze, strave, misterije i napetosti.

Priča romana predstavljena iz prvog lica, prati profesora iz grada, koji se ubrzo po svom dolasku u jedno zabačeno selo na jugoistoku Srbije, suočava sa mračnom tajnom natkriljenom nad dvoje učenika, bratom i sestrom o kojima se brine, naizgled, samo njihova baka.

Dejan Ognjanović, koji je pre dve godine na Filološkom fakultetu u Beogradu odbranio doktorsku tezu "Istorijska poetika horor žanra u anglo-američkoj književnosti", itekako je poznat i cenjen među domaćim ljubiteljima fantastike. Upravo ova činjenica olakšala mu je da se odluči da svoju novu knjigu objavi kao samostalno izdanje.

"Roman je izazvao veliko interesovanje među poklonicima horor žanra i poštovaocima mog rada. Pre nego što je uopšte izašao iz štampe, prodato je oko 150 primeraka u pretplati", kaže Ognjanović.

U planu su promocije širom Srbije ali i regiona. Prva promocija romana "Zavodnik" zakazana je za ponedeljak 14. aprila (19.45) u Muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, a tom prilikom o knjizi će pored autora govoriti i dr Marko Pišev.

Roman će biti predstavljen i na Festivalu fantastične književnosti "Art-Anima" u maju, a zatim bi trebalo da uslede promocije u Novom Sadu, Kragujevcu, Negotinu, Smederevu i drugim gradovima Srbije. Među planiranim promocijama u regionu, na spisku su Podgorica, Banjaluka, Ljutomer (Grossmann festival vina i filma).

Cena "Zavodnika" je 610 dinara (uračunati poštanski troškovi), a sve informacije o načinu naručivanja možete pronaći na Ognjanovićevom blogu "The Cult of Ghoul" ili putem mail adrese: dogstar666 at yahoo.com.
 

 


Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.