Obeležavanje Svetskog dana pantomime u Nišu i Beogradu

Izvor: B92, 19.Mar.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Svetskog dana pantomime u Nišu i Beogradu

Vikimedija Srbije i Svetska organizacija pantomimičara obeležiće Svetski dan pantomime 22. marta internacionalnim uređivačkim maratonom u pisanju članaka na Vikipediji na Univerzitetu Singidunum u Beogradu i Nišu.

Foto: Christoph Boy / Flickr.com

Maraton će se održati 22. marta, na dan rođenja velikog pantomimičara Marsela Marsoa.

Svetska organizacija pantomimičara deo je GLAM programa Vikimedije Srbije, koji podrazumeva dvosmernu saradnju sa institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kulture u cilju povećanja dostupnosti kulturno-istorijskog nasleđa na internetu.

Prošle godine zajedničkim delovanjem uspešno je realizovan uređivački maraton, koji je obogatio Vikipediju na srpskom jeziku sa 14 članaka, a Vikipediju na makedonskom jeziku sa devet novih članaka iz oblasti pantomime.

Svetska organizacija pantomimičara je tom prilikom oslobodila i fotografije potrebne za ilustraciju članaka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obeležavanje Svetskog dana pantomime u Nišu i Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2017

Pantomime je jezik svih...Vikimedija Srbije i Svetska organizacija pantomimičara obeležiće Svetski dan pantomime 22. marta internacionalnim uređivačkim maratonom u pisanju članaka na Vikipediji na Univerzitetu Singidunum u Beogradu i Nišu...Maraton će se održati 22. marta, na dan rođenja velikog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.