Obeležavanje Svetskog dana pantomime u Nišu i Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Svetskog dana pantomime u Nišu i Beogradu

Pantomime je jezik svih.

Vikimedija Srbije i Svetska organizacija pantomimičara obeležiće Svetski dan pantomime 22. marta internacionalnim uređivačkim maratonom u pisanju članaka na Vikipediji na Univerzitetu Singidunum u Beogradu i Nišu.

Maraton će se održati 22. marta, na dan rođenja velikog pantomimičara Marsela Marsoa.

Svetska organizacija pantomimičara deo je GLAM programa Vikimedije Srbije, koji podrazumeva dvosmernu saradnju sa institucijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kulture u cilju povećanja dostupnosti kulturno-istorijskog nasleđa na internetu.

Esklord: Beogradska filharmonija ima svetsku klasu i zaslužuje novu zgradu

Prošle godine zajedničkim delovanjem uspešno je realizovan uređivački maraton, koji je obogatio Vikipediju na srpskom jeziku sa 14 članaka, a Vikipediju na makedonskom jeziku sa devet novih članaka iz oblasti pantomime.

Svetska organizacija pantomimičara je tom prilikom oslobodila i fotografije potrebne za ilustraciju članaka.

Ove godine maratonu će se ponovo pridružiti Vikipedijanci iz Makedonije i Bugarske, ali i urednici iz Indije.

Marko Stojanović, predsednik Svetske organizacije pantomimičara, kaže:

- Veoma sam uzbuđen što je inicijativa koju smo pokrenuli Ofer Blum, pantomimičar iz Izraela i ja zaživela u preko 40 zemalja na 4 kontineta i što drugu godinu za redom sarađujemo sa Vikimedijom Srbije a preko ove organizacije i sa Vikipedijancima iz drugih zemalja. Zajedno ćemo se postarati da pantomimi vratimo značaj na celoj planeti jer je to ipak prvi jezik kojim su se ljudi sporazumevali i koji svi na planeti razumemo. Zato naši slogani i jesu: Pantomime jezik svih, a samim tim i Pantomima jezik mira - kazao je Stojanović.

Na maratonu mogu učestvovati svi zainteresovani dobrovoljci, koji žele da nauče kako se uređuje Vikipedija i time prenosi znanje širom sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Obeležavanje Svetskog dana pantomime u Nišu i Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2017

Maraton će se održati 22. marta, na dan rođenja velikog pantomimičara Marsela Marsoa...Vikimedija Srbije i Svetska organizacija pantomimičara obeležiće Svetski dan pantomime 22. marta internacionalnim uređivačkim maratonom u pisanju članaka na Vikipediji na Univerzitetu Singidunum u Beogradu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.