OŠTRA KONKURENCIJA U trci za NIN-ovu nagradu 161 roman

Izvor: Blic, 07.Jan.2015, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OŠTRA KONKURENCIJA U trci za NIN-ovu nagradu 161 roman

U uži izbor za NIN-ovu nagradu za najbolji roman godine petočlani žiri je uvrstio 11 naslova, a na konkurs je prijavljen 161 roman, saopštio je danas taj nedeljnik.

Žiri u sastavu Vladislava Gordić Petković (predsednica), Mića Vujičić, Božo Koprivica, Mihajlo Pantić i Jasmina Vrbavac sačinio je 5. januara uži izbor za NIN-ovu nagradu kritike za najbolji roman godine, u koji je uvršteno 11 naslova.

Na konkurs za prestižnu književnu nagradu, ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijavljen je 161 roman koji je ispunio kriterijume, ali žiri ocenjuje da hiperprodukcija u izdavaštvu nije donela i poboljšanje kvaliteta srpske književne scene, navodi se u saopštenju NIN-a.

Po mišljenju Vladislave Gordić Petković, tema odrastanja je najvidnije obeležila 2014. godinu.

"Romani se pišu u stihu, u formi filmskog scenarija, radio-prenosa, proširene anegdote i statusa na Fejsbuku, memoara vojnika i grešnika, ali svakom od formi dominira stvarnost", rekla je Petković.

U narednom broju, NIN će objaviti spisak najužeg izbora najboljih romana iz prošlogodišnje produkcije. Dobitnik ovog književnog priznanja, 61. po redu, biće proglašen 19. januara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.