ON JE BIO POSLEDNJI: Umro je LEGENDARNI umetnik - jedinstven i neponovljiv! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2021, 13:24

ON JE BIO POSLEDNJI: Umro je LEGENDARNI umetnik - jedinstven i neponovljiv! (VIDEO)

Ostavština koja će se pamtiti.

Legendarni plesač argentinskog tanga, Huan Karlos Kopes, umro je u subotu u dobi od 89 godina od komplikacija povezanih sa kovidom-19, objavila je njegova porodica.

"Sve se odvilo jako brzo, moj otac je umro... Sijaće zauvek među zvezdama i zauvek će biti upamćen u istoriji tanga", objavila je na Fejsbuku njegova ćerka Johana Kopes.

Huan Karlos Kopes, rođen 31. maja 1931. u Buenos Airesu, proslavio se promovišući argentinski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tango, strastveni narodni ples koji je doveo na neke od najvećih svetskih pozornica.

A post shared by Primicias Ya (@primiciasya)

Plesna partnerka dugo mu je vremena bila legendarna Marija Nieves, s kojom je bio u braku od 1964. do 1973., a plesali su kao par sve do 1997.

Njegova ćerka Johana krenula je očevim stopama i bila je njegova plesna partnerka gotovo 20 godina.

Karijeru je prekinuo 2015.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.