ODLAZAK LEGENDE: Preminuo jedan od NAJVEĆIH pevača čije hitove ćemo pamtiti zauvek! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo jedan od NAJVEĆIH pevača čije hitove ćemo pamtiti zauvek! (VIDEO)

Teška bolest ga je savladala...

Muzičar i tekstopisac Glen Kembel preminuo je u 81. godini u svojoj kući u Nešvilu posle duge i teške bolesti.

Kembel, legenda kantri muzike, objavio je 2011. godine da boluje od Alchajmera, ali da će ostati pozitivan i posvećen stvaranju muzike.

"Sa tugom u srcu objavljujemo odlazak našeg voljenog supruga, oca, deke, legendarnog pevača i gitariste", navodi se u saopštenju njegove porodice.

Kembel je u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << karijeri prodao preko 45 miliona ploča, objavio je više od 70 samostalnih albuma i osvojio je mnoštvo priznanja, uključujući i četiri Gremija.

Imao je više od 80 singlova na listama Bilboard Hot 100 ili Bilbord Kantri, a hitovi po kojima će ga publika pamtiti su "Rhinestone Cowboy", "Country Boy (You Got Your Feet in L.A.)", "Southern Nights", "By the Time I Get to Phoenix" i obrada "Gentle on My Mind" Džona Hartforda.

Bio je voditelj zabavno-muzičke emisije "Goodtime Hour" u periodu od 1969. do 1972. godine koju je svake nedelje gledalo oko 50 miliona ljudi. Igrao je uz Džona Vejna u filmu "Čovek zvani hrabrost" 1969.

Nominovan je za Oskara za numeru "I'm Not Gonna Miss You" iz dokumentarca o sebi, "Glen Campbell: I’ll Be Me".

Poslednji album "Adios" je objavio u junu, a na njemu su se nalazile sve one pesme koje je voleo da peva, ali ih nikada nije snimio. Na poslednjem albumu pevao je stihove Boba Dilana, Linde Ronstadt, Džonija Keša i mnogih drugih.

Brojne kolege su se oprostile od legende kantri muzike, a medju njima je bila i Doli Parton.

"Glen je bio jedan od najvećih glasova i jedan od najvećih muzičara", rekla je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.