O vudu magiji i gusarima u knjižari Beopolis

Izvor: Art-anima.com, 27.Maj.2011, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O vudu magiji i gusarima u knjižari Beopolis

Izdavačka kuća Sirius izdavaštvo za večeras priprema drugu promociju romana "Na čudnijim plimama" Tima Pauersa. Promocija će se održati u knjižari Beopolis (TC Eurocentar, Dečanska 5 / Makedonska 30) s početkom u 19 časova, a o knjizi će govoriti Sebastian Adanko, Emir Salihović i Spomenka Pululu.
Roman "Na čudnijim plimama" donosi avanturističku priču sa jakim natprirodnim i okultnim elementima smeštenu na početak 18. veka - vreme kada je legendarni gusar Crnobradi širio >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << užas Karipskim morem. Priča prati dvadesetosmogodišnjeg lutkara Džona Šandanjaka u pokušaju da se trgovačkim brodom domogne obala Jamajke, ali iznenadni napad gusara i bitka u kojoj on ranjava gusarskog kapetana, u potpunosti menja njegov život i odvodi ga u pustolovinu prepunu vudu magije, duhova i spektakularnih pomorskih bitaka u kojima pored živih, učestvuju i mrtvi pomorci.
Ovaj roman je poslužio kao inspiracija za stvaranje legendarne kompjuterske igre "The Secret of Monkey Island", a mnogi njegovi elementi korišćeni su u filmskom serijalu "Pirati sa Kariba", čiji četvrti deo nosi upravo naziv "Na čudnijim plimama".

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.