Novu mini seriju već upoređuju s Černobiljem - kombinacija SF-a, drame i horora (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2019, 08:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novu mini seriju već upoređuju s Černobiljem - kombinacija SF-a, drame i horora (VIDEO)

Klasik za sva vremena.

Prošle su tri godine otkako je najavljena adaptacija SF klasika, a pre nekoliko dana BBC je konačno objavio prvi trejler za Rat svetova (The War of the Worlds).

U mini seriji od tri epizode koja se temelji na kultnom romanu H. Dž. Velsa glume Rejf Spol (Black Mirror), Elenor Tomlinson (Poldark) i Robert Karlajl (Trainspotting), između ostalih, a prvi trejler izgleda poprilično spektakularno.

"Dame i gospodo, čini se da je nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stiglo u Englesku", najavljuje glas u prvom trejleru, pre nego što meštani počnu da spekulišu o čemu se radi, verujući da se radi o zvezdi padalici.

Naravno, fanovi klasične priče znaće da se ne radi o zvezdi padalici. Umesto toga, London i obližnji okruzi suočavaju se s eskalirajućim terorom invazije vanzemaljaca, boreći se za svoj život protiv neprijatelja izvan njihove moći poimanja.

"Verzija 'Rata svetova' koju sam želeo da napravim je ona koja je verna tonu i duhu knjige, ali koja je takođe savremena, iznenađujuća i puna šokova", rekao je pisac Piter Harnes kad je najavljivao svoju adaptaciju priče.

"To je kolizija SF-a, istorijske drame i horora."

Mini-seriju koju su neki već uporedili s Černobiljem, najpopularnijom i najboljom mini serijom godine (kao pričom koja je nebrojeno puta predstavljena i interpretirana, ali nikad tako), BBC One emitiovaće kasnije ove jeseni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.