Novosti i Laguna poklanjaju: Prohujalo sa vihorom - Margaret Mičel

Izvor: Večernje novosti, 07.Jul.2017, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Novosti'' i ''Laguna'' poklanjaju: ''Prohujalo sa vihorom'' - Margaret Mičel

"Novosti" i "Laguna" daruju pet primeraka knjige ''Prohujalo sa vihorom'' autorke Margaret Mičel "Novosti" i "Laguna" daruju pet primeraka knjige ''Prohujalo sa vihorom'' autorke Margaret Mičel. Knjigu će dobiti najbrži čitaoci koji pošalju SMS poruku.Ukratko o knjizi Edicija Klasici svetske književnosti donosi kultni roman Prohujalo sa vihorom (1936) u dva toma i izuzetnom prevodu Dubravke Srećković Divković, koja je napisala i pogovor. Veličanstven istorijski roman >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Margaret Mičel nezaboravna je priča o ljubavi i gubitku.SadržajViše od osamdeset godina nakon objavljivanja, Prohujalo sa vihorom – klasik američke književnosti – kako na istorijskom tako i na psihološkom planu pođednako je moderan kao u trenutku svog nastanka. Tokom američkog građanskog rata, očaravajuća i energična Skarlet O’Hara gleda kako njena svetla budućnost zauvek nestaje. Neumorna, preduzimljiva i bezobzirna, boriće se svim snagama kako bi spasla zemlju i nasledstvo: Taru. Rastrzana između nemoguće ljubavi prema dva muškarca – Ešliju Vilksu, slabiću koji ne ume da se snađe u novim okolnostima, i zavodljivom Retu Batleru, tajkunu svoga doba i surovo moćnom igraču – Skarlet je otelotvorenje tragedije preživljavanja koja je zadesila plantažerske porodice na Jugu 1865. godine.Njeni junaci danas čak snažnije blistaju kao jedna bezmalo savršena postavka psihološke drame s tragičnim krajem. Zavodljivo, epski, elegično, Prohujalo sa vihorom samo po sebi sadrži „sporu draž“ Juga, ali nijedna njegova stranica nije suvišna. Od prvog objavljivanja 1936. ovaj roman postao je klasik za sva vremena.O autorkiMargaret Mičel rođena je 1900. u Atlanti, u irskoj katoličkoj porodici. Posvećena pisanju od ranog detinjstva, pokušala je da se posveti novinarstvu, ali je 1926. zbog povrede morala da odustane od tog posla. Dok se oporavljala, započela je roman Prohujalo sa vihorom, koji je do 1929. najvećim delom napisala. Roman je konačno završila 1935, kada je dobila za njega avans. Objavljen sledeće godine, za prvih šest meseci je dosegao milionski tiraž i doneo joj 1937. Pulicerovu nagradu, da bi nakon snimanja kultnog istoimenog filma postalo najčitanija knjiga u Americi posle Biblije. Prezauzeta zahtevima koje joj je donela popularnost, kao i ratnim aktivnostima, Margaret Mičel nije stigla da ostvari nijednu drugu književnu zamisao. Nakon smrti 1949, po njenoj želji, svi njeni rukopisi su spaljeni. KAKO DO NAGRADEPotrebno je ukucati VN (razmak) ime i prezime, imejl adresu i poslati na 1055. Vratiće se poruka da je SMS primljen. Cena poruke je 36 dinara + osnovna cena poruke. Prilikom kucanja koristite srpske karaktere (š, č, ć,...), kako ne bi došlo do zabune kod imena.Imena dobitnika će biti objavljena naknadno, nakon provere pristiglih SMS poruka, u okviru ovog teksta. Svi dobitnici će putem imejl adrese, koju su naveli u poruci, biti obavešteni kako mogu preuzeti knjige.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

''Novosti'' i ''Laguna'' poklanjaju: ''Prohujalo sa vihorom'' - Margaret Mičel; Poznati dobitnici

Izvor: Večernje novosti, 07.Jul.2017

"Novosti" i "Laguna" daruju pet primeraka knjige ''Prohujalo sa vihorom'' autorke Margaret Mičel. Dobitnici su: "Novosti" i "Laguna" daruju pet primeraka knjige ''Prohujalo sa vihorom'' autorke Margaret Mičel. Knjigu će dobiti najbrži čitaoci koji pošalju SMS poruku. Ukratko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.