Novogodišnje kolektivne izložba

Izvor: Arte, 10.Dec.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnje kolektivne izložba

Pozivamo Vas da u sredu 12.12.2018. godine u 19:30h u Galeriji ULUS u Knez Mihailovoj ulici, prisustvujete svečanom otvaranju "Novogodišnje kolektivne izložbe" u organizaciji Galerije O3ON, Kulturforuma ODKR i Galerije ŠTAB.

U sredu 12.12.2018. u 19:30 sati u Galeriji Ulus-a  u Knez Mihailovoj ulici, biće otvorena "Novogodišnja kolektivna izložba" slika i skulptura, na kojoj će biti predstavljeni radovi 10 autora, "zvezda" domaće umetničke scene, koji su u protekloj godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << osvojili značajne nagrade i zabeležili velike uspehe izlažući na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Publika će imati priliku da od 12. do 18.12.2018. godine pogleda radove: Slavimira Stojanovića, Aleksandra Todorovića, Vuka Vučkovića, Tadije Janičića, Miće Stajčića, Nikole Velickog, Tare Rodić, Radeta Tepavčevića, Dragana Radovića i Joškina Šiljana. Većina radova će biti premijerno prikazana u Beogradu.

Radno vreme Galerije ULUS je od 10 do 20 sati, svakog dana sem nedelje.

ORGANIZATORI IZLOŽBE: Galerija O3ON, Kulturforum ODKR i Galerija ŠTAB uz podršku UP Slavimo umetnost.

Novogodišnji praznici nam donose ukrašene ulice i izloge, rasprodaje, svečane trenutke i radosti,ali takođe i razmišljanja o našoj ličnoj i kolektivnoj stvarnosti. O tome što je učinjeno ili nije učinjeno, kao i o onome što nas očekuje ili što priželjkujemo. U kaleidoskopu šarenila svetlucavih novogodišnjih dekoracija i veselih pijanki ovakva lamentiranja i sanjanrenja, koja upotpunjuju doživljaj novogodišnjeg slavlja i euforije, često poprimaju groteskene ili humoiristične oblike. Izložba nastoji da obuhvati ovu novogodišnju atmosferu specifičnom umetničkom refleksijom koja na vedar i humoristički način dotiče ozbiljne teme i uznemirujuće dubine naše kolektivne i lične stvarnosti.

Izložba predstavlja radove eminentnih autore mlađe i srednje generacije, koji su u ovoj godini imali značajne uspehe i vrlo zapažene samostalne i koletivne izložbe. Okupljeni autori predstavljaju formalno različite pristupe i likovne jezike ali dele interesovanje za analizu i kritiku ličnog i društvenog života kakav se ispoljava u gradskoj svakodnevici sa svim svojim banalnostima i složenostima. Prilazeći uglavnom sa vedre humorističke strane, oni zadiru u dubinu problematike savremenog urbanog života pri čemu se i sama njihova dela postepeno otkrivaju kao groteskna, uznemirujuća i ne toliko vedra - kao na prvi pogled.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.