Novi simfonijski orkestar ovog vikenda

Izvor: Beta, 30.Jan.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi simfonijski orkestar ovog vikenda

BEOGRAD, 30. januara 2015. (Beta) - Novi simfonijski orkestar čiji je osnivač maestro Predrag Gosta premijerno će se predstaviti publici u subotu, 31. januara u Kolarčevoj zadužbini.

Orkestar je formiran nedavno, nakon održanih audicija pri Novoj beogradskoj operi i čine ga prvenstveno mladi muzičari.

"Verujem da ćemo sa ovim muzičarima uspeti da stvorimo ansambl koji će odmah prikazati visoko umeće", izjavio je Gosta i dodao da njima nije cilj da se takmiče sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << postojećim ansamblima, već da obogate muzički prostor u zemlji i regionu.

"Vreme će nakon toga pokazati da li ćemo uspeti da opravdamo poverenje koje nam je dato", dodao je maestro.

U subotu će se Novi simfonijski orkestar predstaviti publici izvodjenjem dela grčko-američkog kompozitora Andreasa Makrisa, kao i kompozitora ruskog i evropskog romantizma.

Foto: http://www.kolarac.rs

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Beograd dobio novi simfonijski orkestar, večeras prvi nastup na Kolarcu

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 01:32

Novi simfonijski orkestar predstaviće se premijerno gala koncertom koji počinje večeras u 20 sati u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine...Orkestrom diriguje maestro Predrag Gosta, koji je ujedno i umetnički direktor Nove beogradske opere, a na koncertu će biti izvedene kompozicije poznatih autora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.