Novi roman Žozea Saramaga od 14. oktobra u prodaji

Izvor: Blic, Beta, 02.Sep.2009, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi roman Žozea Saramaga od 14. oktobra u prodaji

Nova knjiga Nobelovca Žozea Saramaga, pod nazivom "Kain", biće objavljena 14. oktobra, a portugalski pisac, star 86 godina, već priprema narednu knjigu.



"Kain", roman o Bogu i ljudima, biće predstavljen na Sajmu knjiga u Frankfurtu, a u prodaji će se pojaviti istovremeno na španskom i portugalskom jeziku, saznaje Frans pres u izdavačkoj kući "Alfagara".

Pisac će novi roman, u kojem "sa humorom i ironijom preispituje Boga", lično predstaviti u oktobru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Lisabonu i Portu, a početkom novembra u Madridu.

"Kain" je Saramagov 16. roman.

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1988. najavio je i da je počeo da piše novi roman. Autor romana "Slepilo" i "Sedam Sunaca i Sedam Mesečina" godinama živi na ostrvu Lansarote, jednom od Kanarskih ostrva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.