Novi konkurs za upravnika Narodnog pozorišta 1. oktobra

Izvor: Blic, 26.Sep.2013, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi konkurs za upravnika Narodnog pozorišta 1. oktobra

Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Radoslav Pavlović najavio je danas da će 1. oktobra biti raspisan novi konkurs za upravnika nacionalnog teatra.

To će, u dogovoru sa Vladom Srbije, biti model za konkurse za direktore i upravnike 61 institucije koju finansira Vlada preko Ministarstva kulture, rekao je on na konferenciji za novinare u Muzeju Narodnog pozorišta.

Prethodni konkurs za upravnika pozorišta, koji je održan letos, okončan je bez rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer, kako je izjavio Pavlović, na sednici UO "nije bilo kvalifikovane većine da se u zakonskom roku izabere kandidat".

Član UO Živorad Ajdačić dodao je da je bio iznenađen što je na kraju tog konkursa ostao samo jedan, mada dobar kandidat (sadašnji v.d. upravnika Dejan Savić).

Na pitanje novinara o javnim optužbama Savića na rad predsednika UO, Pavlović je odgovorio da "Savić ima pravo da piše pisma, ali UO imenuje Vlada Srbije", koja je nadležna da ocenjuje rad tog tela.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.