Novi film braće Koen u septembru

Izvor: B92, 06.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi film braće Koen u septembru

Mračna špijunska komedija „Spaliti posle čitanja" čiju režiju potpisuju oskarovci Džoel i Itan Koen, premijerno će u američkim bioskopima biti prikazna 12. septembra.

U ovom ostvarenju glavne uloge će tumačiti Džordž Kluni, Džon Malkovič, Bred Pit , Tilda Svinton i Franses Mekdormand.

Film braće Koen „Nema zemlje za strace", njihovo najuspešnije ostvarenje do sada, zaradio je 69 miliona dolara samo od prikazivanja u Americi.

U našim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bioskopima publika je premijerno mogla da ga pogleda u okviru Festa 08, a na redovnom bioskopskom repertoaru nalazi se od 6. marta.

Uz Oskara u kategoriji najboljeg filma, za "Nema zemlje za starce" autori su nagrađeni za najbolju režiju i najbolje adaptirani scenario, glumac Havijer Bardem dobio je Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu, a filmu su tokom ove sezone pripala i priznanja mnogih američkih udruženja novinara i kritičara.

Neobična krimi drama izazvala je prošle sedmice na Festu veliko interesovanje kod srpske publike, ali i podeljene ocene.

U glumačkoj ekipi su Tomi Li Džons, Džoš Brolin, Vudi Harelson i Keli Makdonald, kao i Bardem.

Braća Koen adaptirala su za film istoimenu knjigu Kormaka Makartija iz 2003. godine.

Snažan i humorom protkan triler pripoveda o čoveku koji je našao dva miliona dolara na teksaškoj granici, uz kombi i nekoliko leševa. On uzima novac, što povlači lanac katastrofalnog nasilja.

Bitna tema knjige i filma je promišljanje dobra i zla na savremenom Zapadu koji je izrastao u zemlju sa više nasilja i bezakonja nego ikada do sada.

Pročitajte više o ovoj temi:

Trijumf braće Koen na dodeli Oskara

Fast FEST

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.