Novi album Bei the fish na poklon

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi album "Bei the fish" na poklon

Novi album popularne makedonske grupe „Bei the Fish" nazvan „Just an Idea!?" od 21. maja moći će da se preuzme besplatno sa stranice regionalnog MTV kanala.

Na album „Just an idea!?", u muzičkom smislu, uticalo je nekoliko konceptualnih albuma, koji su njima jako dragi, kao što su „The Wall" Pink Floyda, „History of Melodie Nelson" Serge Gainsbourga, a ujedno je harmonski postavljen kao većina brodvejskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dela Stephena Sondheima čija su direktna inspiracija Giaccomo Puccini i francuski impresionisti, navodi se u saopštenju. Kako objašnjavaju članovi benda, ovakav spoj dodatno je začinjen gruvom Neptunes-a (William Pharell i Outkast).

„Ne poznajem čoveka koji ustaje ujutru, pere zube, jede, pije, vrši nuždu, živi, spava opet i opet ustaje i to radi zbog publike. Komponovanje muzike ne radi se ni zbog kakvog cilja već zato što osećaš potrebu za tako nečim. Kad ti se jede - jedeš, kad ti se spava - spavaš, kad ti se vodi ljubav - vodiš ljubav i ne postavljaš sebi pitanje zašto to radiš" izjavio je Ognen Anastasovski, lider benda.

„Just an idea!?" treći je oficijalni album ove makedonske grupe i predstavlja prvi deo duplog albuma koji će izaći u digipack varijanti 17. oktobra ove godine.

Sve pesme napisao je, aranžirao i producirao Ognen Anastasovski, dok je na pojedinim numerama sarađivao sa Valentinom Minovskom i Olom Dioss, a makedonska pop pevačica Karolina Gočeva za dve pesme otpevala je prateće vokale.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.