Novi Pazar nekad i sad

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 14:47

Novi Pazar nekad i sad

U okviru obeležavanja Dana grada, na platou ispred zgrade opštine, danas je svečano otvorena izložba fotografija pod nazivom "Novi Pazar nekad i sad" autora Asima i Enesa Nikšića.

Izložene su 24 fotografije koje će surađani biti u prilici da vide narednih desetak dana. Podršku organizaciji dala je i novopazarska biblioteka "Dositej Obradović", prenosi Radio televizija Novi Pazar.

"Ideja za organizovanje ove izložbe proistekla je u sklopu izrade fotomonografije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja govori o Novom Pazaru čiji je autor moj otac Asim Nikšić, koji je pravio fotografije različitih delova grada i to u periodu ispred i pole 1980.godine a ja sam te iste delove grada fotografisao, ali sa tom vremenskom distancom od 40 godina", kazao je autor izložbe Enes Nikšić.

On je zahvalio na srdačnoj podršci i pomoći pri izradi fotografija novopazarskoj biblioteci "Dositej Obradović", a ukupno ih je 24 izloženo.

Kako je pre 40 godina Novi Pazar izgledao prolaznici mogu da vide na fotografijama Asima Nikšića, starijeg autora izložbe koji kaže da mu je fotografisanje grada hobi kojim će nastaviti da se bavi.

"Ja posedujem mnogo više fotografija ali moj sin Enes i ja smo odabrali ove 24 koje na neki način najbolje pokazuju kako je naš grad izgledao tada a kako sada i koliko se promenio na bolje", kazao je Asim Nikšić.

On je dodao da mu je drago što će mlađi sugrađani biti u prilici da vide ove fotografije, naročito one koje u to vreme kada su nastale nisu ni bili rođeni.

Fotografije Novog Pazara nekad i sad na platou ispreg Gradske uprave biće izložene narednih desetak dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.