Novi Netfliksov horor će vas prikovati za male ekrane: Inspirisan je pričama Edgara Alana Poa VIDEO

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 07:59

Novi Netfliksov horor će vas prikovati za male ekrane: Inspirisan je pričama Edgara Alana Poa VIDEO

"The Fall of the House of Usher" prati direktora farmaceutske kompanije kom deca umiru jedno po jedno na misteriozne načine.

Svima nam je poznat Mike Flanagan, majstor horora i drame, koji nas je već nekoliko puta ostavio bez daha svojim maštovitim i upečatljivim serijama.

Njegova sposobnost da prenese priče koje su istovremeno zastrašujuće i prepune jakih emocija je ono što ga čini jednim od najistaknutijih tvoraca u svetu televizijske produkcije. Flanagan je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najpoznatiji po svojim radovima kao što su The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, i Midnight Mass, svaki sa svojom jedinstvenom pričom koja istražuje mračne delove ljudske psihe i natprirodnog.

Flanagan nas ponovo vodi sa sobom na jedno putovanje kroz mračne hodnike straha i očaja sa svojom najnovijom serijom, The Fall of the House of Ushe, koja se nalazi u novoj ponudi na Netflixu.

The Fall of the House of Usher predstavlja gotičku horor dramu koja je inspirisana pričom Edgara Allana Poea i drugim njegovim delima. Serija prati priču o Rodericku Usheru, direktoru korumpirane farmaceutske kompanije, koji se suočava sa svojom sumnjivom prošlošću kada mu deca počinju umirati na misteriozne i brutalne načine. Uz to, serija istražuje mračne tajne i prokletstva koja prate porodicu Usher, dok se suočavaju sa svojim demonima, kako bukvalnim, tako i metaforičkim.

Serija okuplja impresivan ansambl glumaca, uključujući Carlu Gugino, Brucea Greenwooda, Mary McDonnell, Henryja Thomasa, Kate Siegel, Rahula Kohlija, i mnoge druge. Svaki lik donosi svoju jedinstvenu dimenziju priči, pružajući nam uvid u kompleksne i često poremećene odnose unutar porodice Usher.

Flanagan je poznat po svojim mogućnostima da gledaoce ostavi prikovane za fotelje i satima nakon završetka finalne epizode. Njegova dela nas teraju na razmišljanje dugo nakon gledanja, a pritom, svaki tren serija je ispunjena emocijama i zapletima. Njegove priče najčešće istražuju teme gubitka, krivice, i natprirodnih dešavanja.

Sa The Fall of the House of Usher, Flanagan nastavlja svoju tradiciju stvaranja kompleksnih, emotivnih i zastrašujućih priča, a ovog puta su poznata dela Edgara Allana Poea poslužila kao inspiracija.

Sa Flanaganovim jedinstvenim stilom pripovedanja i impresivnom glumačkom postavom, The Fall of the House of Usher obećava da će biti još jedno remek-delo koje će vas držati prikovanim za ekran. Ova serija je dostupna na Netflixu, i čeka da vas povuče u svoj mračni, zavodljivi svet. A jednom kada pogledate nešto iza čega stoji Mike Flanagan, verujte mi na reč, vrlo brzo ćete pogledati sva njegova dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.