Novi Bond na Festivalu u Londonu

Izvor: B92, 10.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Bond na Festivalu u Londonu

Prvo javno prikazivanje novog filma iz serijala o Agentu 007 pod naslovom „Zrno utehe", održaće se u okviru ovogodišnjeg Filmskog festivala u Londonu.

Producenti novog filma o Bondu objavili su ovih dana i novi trejler iz „Zrna utehe" u kojem se može videti scena u kojoj se plemkinja Džudi Denč u ulozi „M" i Danijel Krejg kao Agent 007 raspravljaju o osveti.

U trejleru se vidi i nova Bond devojka Olga Kurilenko, kao i glavni zlikovac u filmu Dominik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Grin koga igra Francuz Matju Almarik.

Ovo je inače prvi put da se film o Bondu prikaže na Festivalu u Londonu.

Filmski festival u Londonu, koji ove godine traje od 15 – 30. oktobra, otvoriće film Rona Hauarda „Frost/Nixon", koji je zasnovan na intervjuima koje je bivši američki predsednik dao ser Dejvidu Frostu.

Očekuje se da će ceremoniji otvaranja prisustvovati i Penelopi Kruz.

Na 52. Londonskom filmskom festivalu biće prikazan i „W" - filmska biografija predsednika Amerike Džordža Buša mlađeg, koju je režirao Oliver Stoun.

Glavnu ulogu u ostvarenju „W" igra Džoš Brolin (Nema zemlje za starce), Džordža Buša starijeg igra Džems Kromvel, a Tendi Njuton glumi Kondolizu Rajs.

Na festivalskom programu su još i „Che" – Soderbergov portret Če Gevare, zatim drama „Hunger" o irskom aktivisti Bobiju Sendsu koji je umro tokom štrajka glađu 1981, kao i dokumentarac o pokojnom Hanteru Tomsonu.

Publika će moći da vidi i filmove o militantnoj organizaciji „Baader Meinhof", bokseru Majku Tajsonu i producentu iz 60-ih godina XX veka Džou Miku.

Pored ovih, biće prikazani i filmovi već viđeni na Festivalu u Kanu, poput dobitnika Zlatne palme filma „The Class" i komedije „ Vicky Cristina Barcelona" u režiji Vudija Alena.

Očekuje se da će gosti festivala biti još i Gvinet Paltrou, Rejčel Vajs, Benisio Del Toro i Kolin Firt.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.