Nove špekulacije o datumu izlaska Vetrova zime Džordža Martina

Izvor: Art-anima.com, 23.Jun.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove špekulacije o datumu izlaska ''Vetrova zime'' Džordža Martina

Tek što je završena četvrta sezona TV serije "Igra prestola", a već su se pojavile špekulacije kako fanova, tako i medija po pitanju kada će Džordž R.R. Martin završiti svoj dugo očekivani roman "Vetrovi zime".

Poslednjih nekoliko meseci kolale su glasine da će Martin ubrzo privesti kraju roman, kao i da će umesto sedam, napisati čak osam romana, ali sve je ostalo samo na glasinama.

Martin je u svojim najnovijim intervjuima bio vrlo škrt na informacijama po tom pitanju, a takođe je propustio da fanove serijala obavesti o svom napretku u pisanju. Po poslednjim informacijama do sada je završio rad na 400 stranica teksta, ali ništa više osim toga nije rečeno.

Takvo stanje dalo je dosta prostora fanovima da pokušaju da predvide tačan datum izlaska romana na osnovu toga koliko brzo Martin piše, što ih je dovelo do prilično rastegljivog vremenskog okvira, koji uključuje period od 2015. do 2018. godine.

Vašington post je, pak, u svojoj analizi stigao do konkretnijeg datuma. Budući da Martin od treće knjige serijala "Pesma leda i vatre", godišnje piše otprilike 200 strana, i pošto je u jednom intervjuu izjavio da će "Vetrovi zime" i "San o proleću" imati po 1.500 strana u rukopisu (približno po 1.200 strana u štampanom izdanju), Vašington Post, predviđa da će Martin svoju šestu knjigu izdati 2017, a sedmu 2023. godine - na svoj 75. rođendan.

Džordž Martin je, inače, "Pesmu leda i vatre" počeo da piše još 1991. godine i do sad je objavljeno 5 romana.

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.