Nove knjige: Malo kriminalistike nakon spiritualnosti Paola Kuelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove knjige: Malo kriminalistike nakon spiritualnosti Paola Kuelja

BRAZILIJA - Suprotno svojim dosadašnjim temama o spiritualnosti, brazilski pisac bestselera Paolo Kueljo predstavio je u Brazilu svoju najnoviju knjigu, policijski triler čija se radnja odvija u ambijentu filmskog festivala u Kanu.

Naslovljen "Pobednik je sam", ovaj roman koristi slavni francuski filmski festival kao pozadinu serije ubistava čiji je inicijator jedan ruski milioner, koji je doživeo veliko ljubavno razočaranje.

"Delo ima formu policijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << romana, ali nasilje koristim da bih opisao svet slavnih ličnosti", rekao je pisac u intervjuu dnevniku "O Estado", koji izlazi u Sao Paolu.

Kueljo: Kult zvezda mnogo je jak

"U ovom romanu pokušavam da objasnim da neka velika manifestacija kao što je festival u Kanu krije mnogo veći univerzum, svet kontakata, poslova, potrage za vlašću", naveo je Kueljo u drugom intervjuu, datom časopisu "Epoka".

Kult slavnih ličnosti je vrlo jak i odslikava naše vreme, istakao je autor "Alhemičara", koji je pre 20 godina bio njegov prvi bestseler. Ove godine Kueljo bi mogao da premaši broj od 100 miliona prodatih knjiga u 160 zemalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi triler Paula Koelja

Izvor: Blic, 04.Avg.2008

Brazilski pisac Paulo Koeljo predstavio je u Brazilu policijski roman koji se dešava u vreme festivala u Kanu. Roman pod nazivom „Pobednik je sam" jeste priča o seriji ubistava koje organizuje ruski milioner...„Ima formu policijskog romana, ali ja sam nasilje upotrebio da opišem svet slavnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.