Nove izložbe u beogradskim galerijama

Izvor: GledajNapred, 27.Maj.2011, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove izložbe u beogradskim galerijama

   
Galerija '73
Slavica Dejanović - Something's Gone    
IZLOŽBE. - Od 27. maja (20.00) do 22. juna u Galeriji Artget (Trg Republike 5/I) biće otvorena izložba "Putovanja" Marije Petković, po izboru Vladimira Perića.
***
U subotu, 28. maja u 19.00, otvara se izložba Aleksandre Tise Jelinčić "Plemeniti", u Galeriji Progres.
***
U Arte galeriji (Svetogorska 29), 27. maja (19.00) otvara se izložba "Free >> Pročitaj celu vest na sajtu GledajNapred << Sugar" Milene Jovićević, kao deo doktorskog rada ove umetnice. U prostoru ove galerije u Takovskoj 20, u isto vreme biće otvorena izložba skulptura Zorana Kuzmanovića.
***
U Velikoj galeriji KC "Grad" od 1. do 7. juna biće otvorena izložba "Substitutes for Present Sense". U postavci su fotografije i video radovi Dore Budor i Maje Čule, a umetnice su zabeležile instalacije i skulpture i izgrađeni su "setovi" na kojima su delovale performativno, a koje su posle procesa uništile.
***
Prodajna izložba Likovne radionice "Pohvala ruci" biće otvorena u galeriji O3one od 30. maja do 4. juna. Radionica okuplja osobe sa Daunovim sindromom i pomaže im da putem likovnih tehnika otvore i izraze svoj emotivni svet. Na otvaranju će biti priređen koncert Gudačkog kvarteta "Mokranjac, a 1. jula u 19.00 biće projektovan španski film "I ja sam tu", koji je nagrađen na filmskom festivalu u Roterdamu, 2009. godine.
***

   
KC "Grad"
Rad Dore Budor i Maje Čule    
Galerija '73 i Foto savez Srbije organizovali su postavku "Na tragu svetlosti", koja će biti otvorena od 27. maja (20.00) do 9. juna.
***
Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine 5. juna, u Galeriji "Singidunum" biće otvorena izložba "Mini planeta - Šuma" Sekcije za umetnosti i dizajn keramike i stakle ULUPUDS-a. Radovi će biti postavljeni od 31. maja do 10. juna.
***
Doktorski umetnički projekat "Lik i odraz u ogledalu" Selme Đulizarević Karanović (minijaturni portreti i autoportreti) biće predstavljen u Galeriji FLU i Izlozima od 30. maja do 16. juna. (Ah Neša)

Nastavak na GledajNapred...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GledajNapred. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GledajNapred. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.