Nova sezona Filharmonije

Izvor: S media, 09.Jul.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sezona Filharmonije

Beogradska filharmonija najavila je danas novu sezonu pod atraktivnim nazivom "U inat svima i uprkos svemu".

Medju 30 koncerata, podeljenih u tri abonentska ciklusa, prvi put će pred domaćom publikom sa ansamblom Beogradske filharmonije nastupiti violinista ser Nevil Mariner i violončelisti Sol Gabete, Danijel Miler-Šot i Ralf Kiršbaum.

Nova sezona Beogradske filharmonije donosi i premijerno gostovanje violiniste Žila Apapa, zatim virtuoza na trubi Sergeja Nakarjakova >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i najtraženijeg horniste sveta Radeka Baboraka.

Pored njih, nastupiće i stari miljenici beogradske publike, violinisti Stefan Milenković i Robert Bokor, čelistkinja Maja Bogdanović, dirigent Uroš Lajovic, pijanista Beri Daglas.

Glavni programski novitet sezone biće stalni gostujući solista - "Artist in rezidens", a u toj ulozi naći će se veliki izraelski violinista Hagai Šaham, koji će se u toku sezone pojaviti i kao solista i kao kamerni muzičar.

Kao posebna atrakcija za nekonvencionalniju publiku najavljen je "Koncert za di-džeja i orkestar" i to samo mesec dana posle svetske premijere u lajpciškom Gevandhausu.

U programu će biti zastupljeno predstavljanje retkih solističkih instrumenata, poput usne harmonike i harfe, a premijerno će biti izvedeno nekoliko dela savremenih srpskih i svetskih kompozitora.

Vek od rodjenja srpske kompozitorke Ljubice Marić, Beogradska filharmonija obeležiće delima Nataše Bogojević i Irene Popović, specijalno naručenim za taj jubilej.

Promotivna prodaja kompleta karata za dosadašnje pretplatnike je u toku, dok će za sve koji žele da se pretplate prvi put blagajna Beogradske filharmonije biti otvorena 1. septembra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.