Nova priroda u KomBank Art holu

Izvor: Akter, 02.Jul.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nova priroda" u KomBank Art holu

Izložba "Nova priroda" u KomBank Art holu nudi odgovore na pitanja kao što su: Da li priroda postaje "Nova priroda"? Zašto smo ovde? Kuda treba da idemo?

Na svečanom otvaranju predstavljena je zajednička strast autora prema umetnosti, kao i njihov put traganja za inspiracijom u materijalnom svetu, realnosti, a pre svega u prirodi. Autori su postavili sebi pitanja i tražili odgovore u prirodi, kako urbanoj, tako i onoj drugoj koju manje poznajemo – šumama i planinama, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << se menjaju, a mladi ljudi to osećaju.

Na izložbi posetioci imaju priliku da vide radove bivših studenata master studija Primenjeno slikarstvo, u klasi profesora Nikole Božovića na Fakultetu primenjenih umetnosti. Autori slika i crteža su: Suzana Blagojević, Ivana Babić, Neda Arizanović, Marija Đokić, Stefan Stančić, Vojislav Marković i Radomir Milović.

Ova izložba posetiocima nudi nekoliko mogućih i lepih opisa "nove prirode", ali takođe pokušava da nam pruži odgovore koje tražimo.

"Zahvalan sam pre svega našim domaćinima koji su nam izašli u susret, jer danas zaista nije lako naći ovako lep galerijski prostor kao što je KomBank Art hol i mislim da je to dobar primer saradnje korporativnog sveta i umetnosti. Svaka generacija studenata je specifična za sebe, a ovu generaciju odlikuje jedna stvarna vrednost i ljubav prema radu. Ponosan sam i zahvalan svojim studentima i nadam se da ću im praviti još izložbi"- izjavio je Nikola Božović, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti.

Izložba će trajati do 14. jula, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.