Nova knjižara Službenog glasnika otvorena u Požarevcu

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 15:53

Nova knjižara Službenog glasnika otvorena u Požarevcu

Nakon prethodne najave direktora Službenog glasnika Mladena Šarčevića, danas je u Požarevcu otvorena nova knjižara.

Knjižara se nalazi u samom centru grada, u pešačkoj zoni, te će dolazak do nje svima biti pristupačan, a za sve posetioce spremljena su brojna iznenađenja u vidu individualnih i grupnih popusta i članske karte s dodatnim pogodnostima.

U februaru ove godine Šarčević je najavio da će posetioci nove knjižare imati priliku da dođu do najnovijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izdanja Službenog glasnika i istakao da će na ovom mestu pronaći oazu mira u kojoj će moći nesmetano da rade.

„Zahvaljujem gradonačelniku Saši Pavloviću na razumevanju da je čitavoj ovoj regiji neophodna knjižara Glasnikovog renomea. Službeni glasnik je poznat po ozbiljnim izdavačkim poduhvatima sa akcentom i na nauci i na kulturi. Veoma je važno i to što je Službeni glasnik nosilac pravno-informacionog sistema, te na ovaj način, uposlenici pravne delatnosti, od sudija, advokata, do tužilaca, mogu da pristupe biblioteci pravnih propisa. Požarevac smo odabrali kao regionalni centar, odakle ćemo svoju delatnost širiti i na Smederevo, Kučevo, Žagubicu, a u budućnosti nas očekuje i otvaranje kafe-knjižare namenjene svim prosvetarima, koji će ostvarivati brojne povlastice“, izjavio je direktor JP Službeni glasnik Mladen Šarčević.

Današnjem događaju prisustvovao je i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović, koji je pohvalio otvaranje nove knjižare i istakao da će ovo postati jedinstveni hab za prosvetne radnike i đake.

„Čast mi je i zadovoljstvo što jedno ozbiljno javno preduzeće poput Službenog glasnika ima svoje prostorije i lokalno, u gradu Požarevcu, kao i ovu knjižaru koju danas otvaramo. Siguran sam da je ovo početak jedne dobre saradnje. Požarevac je što se tiče čitalaštva i bibliotekarstva uvek išao ukorak sa Srbijom, a tako je i danas“, izjavio je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.