Nova knjiga Đeze Bordaša Čas gospodnji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 10:59

Nova knjiga Đeze Bordaša "Čas gospodnji"

Iz štampe je upravo izašla knjiga priča "Čas gospodnji" Đezea Bordaša u okviru Agorine biblioteke „Kalendar“. Prevod sa mađarskog su potpisali, pored autora, Arpad Vicko, Oto Horvat, Kristina Milivojević, Marija Firanji i Vladimir Popin.

Tekstovi u knjizi "Čas gospodnji" sadrže niz novela od kojih je svaka, na neposredan ili posredan način, vezana za porodicu Bordaš, za njenu prošlost, za njeno opstojanje kroz istoriju, koja joj nije uvek bila naklonjena. O tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << govori priča o traganju za porodičnim grbom, pomalo setna ali samoironična priča sa mnogo detalja iz dalje i bliže prošlosti.

Knjiga "Čas gospodnji" koja sadrži izbor iz bogate novelistike Đezea Bordaša za izdanje na mađarskom jeziku, nagrađena je značajnim književnim priznanjem – nagradom „Karolj Sirmai“ za 2008. godinu.

Autor Bio je novinar kulturne rublike dnevnog lista „Magyar Szó”, urednik novosadskog književnog časopisa „Híd”, kao i direktor i glavni urednik izdavačke kuće „Forum”. Od 1995. do 2000. je bio generalni direktor „Forum Holding” korporacije.

Autor je za svoj rad na polju prožimanja veza mađarske i srpske kulture nagrađen priznanjem „Pro cultura Hungarica” (1997), zatim književnom nagradom „Márai Sándor” (2003) u Mađarskoj, a kod nas književnim nagradama „Szenteleky Kornél” i „Szirmai Károly”.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.