Nova Merilin Monro: Ko je Ana de Armas, Kubanka koja je osvojila Holivud

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2022, 11:04

Nova Merilin Monro: Ko je Ana de Armas, Kubanka koja je osvojila Holivud

Uspela je da postane jedna od najtraženijih glumica u Holivudu i da zaradi epitet moderne Sofije Loren. Danas je jedna od najtraženijih glumica u Holivudu, a njen najnoviji film u kojem igra Merilin Monro svi željno iščekuju.

Ana de Armas rođena je 30. aprila 1988. godine u Havani. Rođena je i odrasla na Kubi, da bi se sa osamnaest godina preselila u Španiju u potrazi za filmskom karijerom.

Pored glume, njena velika ljubav je ples. Uspela je da postane jedna od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najtraženijih glumica u Holivudu i da zaradi epitet moderne Sofije Loren. Ipak, kako stvari sada stoje ostaće upamćena kao Merilin Monro jer upravo igra nju u najnovijem filmu o ovoj holivudskoj divi.

Film opisuje događaje iz privatnog i javnog života Merilin Monro sa primesama činjenica i fikcije. Zanimljivo je da je film označen kao nepodesan za mlađe od 18 godina.

"Reditelj je želeo da prikaže svet iz ugla Norme Džin, a ne Merilin Monro. Smatram da je to jedan od najhrabrijih pogleda i feministički stav prema njenoj priči koju do sada nisam videla" izjavila je glumica.

Ona se za ovu ulogu pripremala temeljno, detaljno se informišući o životu Monro. Pregledala je stotine fotografija, video snimaka, audio snimaka, sve što je moglo da joj dođe pod ruku o slavnoj filmskoj divi. Svaka scena u filmu je inspirisana postojećom fotografijom.

"Pretresali bismo svaki detalj na fotografiji i raspravljali o tome šta se na njoj dešava. Prvo pitanje je uvek bilo: "Šta je ovde osećala Norma Džin". Želeli smo da ispričamo ljudsku stranu njene priče", izjavila je ova glumica.

Ana je počela da se bavi glumom inspirisana filmom "Matilda". Sa 14 godina počinje da pohađa kurseve glume na Kubi. Sa 18 godina je emigrirala u Španiju nakon što je državljanstvo dobila od babe i dede.

Uspela je da stigne do samog vrha Holivuda i glumi u najprestižnijim filmovima pored vrhunskih glumaca. Bila je kubanska glumica koja se prva pojavila u filmovima holivudske produkcije. Igrala je i u poslednjem filmu o Džejmsu Bondu.

Armas je za magazin Nexos govorila kako je bilo sarađivati s nekim od najvećih holivudskih faca.

"Imala sam sreće, pa sam do sada glumila s najboljim partnerima. Svi ti muškarci jako su privlačni i zgodni publici širom sveta. Ali, ono što je najbolje od svega - izuzetno su pažljivi i kao kolege i partneri na setu", rekla je glumica.

Najveću tremu, je imala kada je pred kameru trebalo da stane sa Rajanom Goslingom s kojim je igrala u filmu "Blejd Raner".

"Tresla sam se od straha. Smestili su nas zajedno u istu prostoriju da čitamo scenario, a reditelj i scenarista promatrali su ima li između nas potrebne hemije da zaista zaigramo u filmu zajedno", ispričala je Ana.

Iza sebe ima jedan brak sa španskim glumcem Markom Klotetom, a bila je u vezi sa holivudskim glumcem Benom Aflekom koji je od nje stariji 13 godina.

Sa Benom Afllekom igrala je u filmu "Deep Water" a kako je kasnije ispričala potpuno su joj se "noge odsekle" kada ga je ugledala prvi put u životu.

Ana je veoma aktivna na Instagramu i ima skoro sedam miliona pratilaca.

"Društveni mediji su sjajni jer vam daju priliku da imate sopstvenu platformu. Imate moć da pokažete ko ste i u šta verujete. Ko god vas prati ima priliku to da sazna direktno, iz izvora, bez ikakvih filtera. Dopada mi se što je odluka na svakom pojedincu", izjavila je Ana.

Međutim ona smatra da društvene mreže mogu biti veoma opasne ako preuzmu kontrolu nad nečijim životom.

"Odrasla sam na Kubi, i imala sam život bez društvenih mreža i interneta. Jedina stvar sa kojom sam odrasla je direktni ljudski kontakt. Tako da smatram da su društvene mreže opasne ako preuzmu kontrolu nad tvojim životom", zaključila je ova glumica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.