Nominacije za Zlatni globus 2010.

Izvor: S media, 16.Dec.2009, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nominacije za Zlatni globus 2010.

Film "Up in the Air", sa Džordžom Kunijem u naslovnoj roli, vodi u broju nominacija za Zlatni globus.

Ovaj film o čoveku čiji je posao da otpušta ljudi i koji preispituje svoj život, nominovan je u šest kategorija, medju kojima je nominacija za najbolju dramu.

Sledi mjuzikl "Nine" sa pet nominacija, dok su po četiri nominacije dobili naučno-fantastična avantura "Avatar" i ratna drama Kventina Tarantina "Prokletnici" (Inglourious Basterds).

Medju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nominovanim filmovima za Zlatni globus, jedne od najgledanijih holivudskih dodela nagrada, našli su se još film o ratu u Iraku "The hurt Locker" i urbana drama "Precious: Based on the Novel Push by Sapphire".

U kategoriji za najbolji mjuzikl ili komediju, pored "Nine" su i film o kulinarstvu "Julie&Julia", "Mamurluk u Vegasu" (The Hangover) i "(500) Days of Summer".

Nagrade koje dodeljuje udruženje novinara u Holivudu jedne su od najprestižnijih nagrada, a često nagoveštavaju ko bi mogli da budu dobitnici nagrade Oskar.

Nominaciju za najboljeg glumca u kategoriji drame dobili su Džordž Kluni (Up in the Air), Džef Bridžiz za ulogu kantri pevača u "Crazy Hart", Kolin Firt koji u filmu "A Single Man" glumi čoveka koji razmišlja o samoubistvu, Morgan Frimen koji tumači lik Nelsona Mendele u filmu "Nepobedivi" (Invictus) i Tobi Megvajer za "Brothers".

U ženskoj kategoriji su nominovane Sandra Bulok za film o fudbalu "The Blind Side", Helen Miren za "The Last Station", Emili Blant za "The Young Victoria", Keri Maligen za "An Education" i nova zvezda Gabori Sidibe za ulogu u drami "Precious: Based on the Novel Push By Sapphire".

Bulokova je nominovana i za najbolju glumicu u mjuziklu-komediji za film "Veridba" (The Proposal).

U ovoj kategoriji nominovane su još francuska glumica Marion Kotijar (Nine), Džulija Roberts za "Duplicity" i Meril Strip koja je dobila dve nominacije, za "Julie&Julia" i "It's Complicated".

Medju nominovanima u muškoj kategoriji su Danijel Dej-Luis (Nine), Met Dejmon (The Informant) i Robert Dauni džunjor (Šerlok Holms).

Za najbolji film na stranom jeziku nominovani su italijansko epsko ostvarenje "Baaria", film Pedra Almodovara "Slomljeni zagrljaji", čileanski film "Služavka", francuski "Prorok" i nemački film "Bela traka" Mihaela Hanekea koji je pre dva dana u Bohumu proglašen za najbolji evropski film.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.