Noć rasprodaje knjiga

Izvor: SEEcult.org, 12.Dec.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noć rasprodaje knjiga

Manifestacija “Noć knjige” biće održana 12. decembra od 17 sati do ponoći u Beogradu i još 22 grada u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, uz učešće pedesetak izdavačkih kuća, koje nude popust na svoja izdanja.

Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi organizuju 11. put manifestaciju “Noć knjige” koja je u međuvremenu poprimila regionalni karakter.

Laguna će za jednu kupljenu knjigu odobriti popust od 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, a za >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << tri knjige 35 odsto, dok će popust na kupovinu četiri i više knjiga biti 40 odsto.

Popust na knjige više od 50 ostalih domaćih izdavača je do 20 odsto, a na sve artikle gift programa 10 odsto u svim knjižarama Delfi.

Popust na strana izdanja iznosi 20 odsto, a pripremljena su i mnogobrojna iznenađenja uz svaku kupovinu.

U “Noći knjige” učestvuju i izdavačke kuće: Admiral Books, Agape knjiga, Agora, Algoritam, Arhipelag, Babun, Book, Booka, Clio, Čarobna knjiga, Dereta, Draslar, Evropski Pokret Prijateljstva, Fabrika slova, Ganeša, Geopoetika, Globosino, Heliks, IP Rad, Jasen, Kreativni centar, Lento, Leo Commerce, Lom, Marso, Mascom, Miba Books, Mladinska knjiga, Naučna KMD, Nova Poetika - Argus Books & Magazines, Novosti, Odiseja, Otvorena knjiga, Paladin, Pčelica, Psihopolis, Rende, Samizdat, Sezam Book, Solaris, Srpska reč, Stylos, Štampar Makarije, Urban Reads, Valera, VBZ, Verba, Vukotić Media, Vulkan izdavaštvo, Zavet.

Za one koji nisu u mogućnosti da posete neku od knjižara ili klubova čitalaca Lagune omogućena je i onlajn kupovina na sajtu delfi.rs, gde važe svi popusti, a za kupovinu u vrednosti većoj od 2.000 dinara, omogućena je besplatna dostava (za porudžbine iz Srbije).

U “Noći knjige” važiće i akcije koje omogućavaju posetiocima da kupe tri knjige za 299 dinara, 499 ili 999 dinara. Veliki broj enciklopedija u ponudi je sa popustom od 50 ili 75 odsto.

Manifestacija obuhvata i gostovanja pisaca u knjižarama, pa će tako u knjižari Delfi u SKC-u u Beogradu biti Marko Vidojković, Ljubivoje Ršumović, Nele Karajlić, Marčelo, Igor Marojević, Ivan Ivačković…

Zimska “Noć knjige” imaće i humanitarni karakter - biće u znaku humanitarnog broja 5757 na koji svako može poslati SMS (tarifira se 100 dinara) i tako doprineti ostvarenju akcija Fondacije “Podrži život” na čelu sa glumcem Sergejem Trifunovićem, koja je posvećena lečenju dece i omladine kojima je hitno potrebna pomoć.

Manifestaciji su se i ove godine priključile i mnogobrojne biblioteke.

Čitava mreža Biblioteke grada Beograda od 12. do 15. decembra omogućiće popust od 50 odsto na godišnju članarinu uz priložen račun o kupovini u “Noći knjige” u knjižarama Delfi.

Narodna biblioteka Srbije od 17 do 21 sat nudi besplatno učlanjenje na 3 meseca uz priložen račun o kupovini dve ili više knjiga u knjižarama Delfi.

Narodna biblioteka Kruševac daje popust od 40 odsto na godišnju članarinu, kao i Narodna biblioteka “Radislav Nikčević” u Jagodini, dok Narodna biblioteka “Resavska škola” u Despotovcu i Biblioteka “Gligorije Vozarović” nude besplatno učlanjenje u “Noći knjige”… Akciji su se pridružile sličnim popustima i Narodna biblioteka “Ilija M. Petrović” u Požarevcu, Narodna biblioteka Užice, Gradska biblioteka u Novom Sadu, Narodna biblioteka “Radoje Domanović” u Leskovcu…

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.