Nobelovac Mario Vargas Ljosa gost Novog Sada

Izvor: Akter, 11.Jun.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nobelovac Mario Vargas Ljosa gost Novog Sada

Peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa gostovaće u Novom Sadu 22. juna, najavili su danas organizatori Međunarodnog festivala proze ProseFesta, čiji će on biti gost

ProseFest će tom književniku dodeliti specijalnu nagradu za prozu "Milovan Vidaković".

Mario Vargas Ljosa rođen je u mestu Arekipa u Peruu 1936. godine, a prvo delo, dramski komad "Inkino bekstvo" napisao je sa 16 godina.

Dobitnik je najznačajnijih književnih nagrada, među kojima su Nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Servantes, nagrade Princa od Asturije, PEN/Nabokov i Nobelova nagrada za književnost koju je dobio 2010. godine.

Glavni organizator i pokrovitelj ovog velikog događaja je Izdavačka kuća Laguna, koja je objavila jedanaest romana Marija Vargasa Ljose, a suorganizatori su Kulturni centar Novog Sada, Filozofski fakultet u Novom Sadu i Srpsko narodno pozorište.

Ulaz na ovo književno veče je besplatan.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Nobelovac Mario Vargas Ljosa 22. juna gost Novog Sada

Izvor: Blic, 11.Jun.2015

Peruanski nobelovac Mario Vargas Ljosa gostovaće u Novom Sadu 22. juna, najavili su danas organizatori Međunarodnog festivala proze Prose Festa, čiji će on biti gost...Prose Fest će tom književniku dodeliti specijalnu nagradu za prozu "Milovan Vidaković"...Mario Vargas Ljosa rođen je u mestu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.