Njujork - Beograd - Nemačka

Izvor: B92, 17.Apr.2010, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork - Beograd - Nemačka

Film „Tamo i ovde" reditelja Darka Lungulova započeće bioskopski život u Nemačkoj gde će premijerno biti prikazan 21. aprila u Berlinu.

Osim berlinske, zakazana je i premijera u Štutgartu za 22. april, a nakon toga film će biti distribuiran u dvadeset gradova širom Nemačke, saopštila je producentska kuća "Kino kamera". Tim premijerama osim reditelja, prisustvovaće i glumci Mirjana Karanović i Branislav Trifunović.

U saopštenju za "Kino kameru" Lungulov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izrazio zadovoljstvo što nemački distributer toliko veruje u jedan "mali film" da ga je stavio u srazmerno veliku distribuciju, na čak 30 kopija. "Siguran sam da će film, pored naših ljudi koji žive u Nemačkoj, privući i Nemce", izjavio je Lungulov.

„Tamo i ovde" je pored bioskopskog imao i veoma uspešan festivalski život. Njujorški festival "Tribecca" dodelio mu je nagradu za najbolju njujoršku priču, a osim ove, film je dobio još petnaestak nagrada. Uskoro će se naći i u selekciji festivala u Kopenhagenu, Vašingotnu, Majamiju, Južnoj Koreiji, Mineapolisu i Rumuniji.

Pored Karanovićeve i Trifunovića u filmu „Tamo i ovde" uloge tumače i David Thornton, Jelena Mrđa, Feđa Stojanović Cindy Lauper i drugi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.