Njeno dobro veče pamti cela Srbija: Dve godine od smrti Milke Canić (FOTO/VIDEO)

Izvor: BKTV News, 19.Okt.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njeno "dobro veče" pamti cela Srbija: Dve godine od smrti Milke Canić (FOTO/VIDEO)

Milka Canić, lektorka najpoznatijeg televizijskog kviza "Slagalica", preminula je na današnji dan 2016. godine.

Milka Canić bila je jedna od najpoznatijih televizijskih lica u Srbiji. Rodila se 18. jula 1944. godine u Beogradu, a pored toga što je godinama bila lektor i supervizor "Slagalice", bila je i profesor srpskog jezika i književnosti.

Glumio je najvećeg ženskaroša u "Žikinoj dinastiji", a u privatnom životu žena mu je bila ova slavna glumica (FOTO)
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Radila je u prištinskoj, kako i u Vojnoj gimnaziji, a potom u "Slagalici". Kviz nikako nije mogao da počne bez njenog "dobro veče", po kojem je ostala upamćena.

Više puta je govorila o tome kako je nastao čuveni pozdrav.

"Postojale su razne ideje kako treba da se ponaša supervizor u "Slagalici". Prvo je bilo da je dovoljno samo da klimnem glavom, onda su tražili da nešto kažem, pa sam ja tako neko vreme prosipala mudrosti. Nekima se to dopalo, nekima ne, ali bilo je preterano, shvatili smo da tako ja uzimam ulogu voditelja. Na kraju je ispalo da je dovoljno reći samo dobro veče svim ljudima koji gledaju tu emisiju, od pet do 105 godina. Ja sam pronašla način da to bude toplo i srdačno i da dopre do svakog gledaoca", izjavila je Milka prilikom jednog intervjua.

FOTO: Printscreen/Youtube

Mnogi su kviz gledali upravo zbog njenog smirenog tona, kojim je pozdravljala gledaoce i učesnike.

Više puta je isticala da, iako mnogi misle da se njena uloga u kvizu završava sa tim "dobro veče", situacija je zapravo drugačija. Milka je bila i lektor kviza, a njen posao podrazumevao je svakodnevno išćitavanje enciklopedija, rečnika i knjiga.

Sećanje na Vokija Kostića: Danas se navršava osam godina od smrti velikana srpske muzike (VIDEO)

Kao profesor Srpskog jezika i književnosti, nekoliko puta je izjavljivala kakvo je zapravo stanje našeg jezika.

"Sve je "fensi", svi idu na "fešn vik" i kriju se u "bekstejdž". Ono što je dobro je "kul" ili "in", pa zbog toga niko ne žali jer su svi naučili "sorry". Što bi sve bilo "polako" kad može "easy". Čitamo "bestselere", gradimo imidže, da bismo bili u trendu i eto prilike da budemo dobri oratori jer, Bože moj,  živimo u urbanom ambijentu.  Kakav apsurd!",  rekla je ona jednom prilikom za "Glas Javnosti".

Jednom prilikom je, osim čuvenog "dobro veče", u toku kviza rekla još nekoliko reči, nakon čega je takmičar napustio "Slagalicu".



Mnogi smatraju da je ona jedina osoba koja je ćutanjem ( ili sa veoma malo izgovorenih reči) uspela da dopre do srca mnogih, bez obzira na to kojoj starosnoj dobi pripadaju.

Po ovim ulogama ćemo pamtiti Milenu Dravić (VIDEO, FOTO)

Borila se sa teškom bolešću dugo, od 2012. a preminula je 19. oktobra 2016. godine, u 72. godini života.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.