Njena smrt i nakon 24 godine je misterija: Netfliksov dokumentarac o njenom ubistvu privukao pažnju

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 08:21

Njena smrt i nakon 24 godine je misterija: Netfliksov dokumentarac o njenom ubistvu privukao pažnju

Na Netflksu se pojavila još jedna kriminalistička serija, zasnovana na istinitnom događaju, "Who Killed Jill Dando?".

Naime, serija na nov način preispituje još uvek nerešeno ubistvo britanske novinarke, koja je 1999. godine ubijena na pragu njene kuće.

Kada je 26. maja Džil jednim metkom ubijena na samom ulazu u njen dom u Londonu, počela je od najvećih istraga ubistva u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva.

Dokumentarnu seriju režirao je Marcus Plowright, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a izvršna producentica je Emme Cooper.

Za potrebe serije intervjuisan je Nigel Dando, brat ubijene novinarke, zbog čega se smatra da postoji mogućnost da se još nešto dozna o miserioznom ubistvu.

"Neko bi nešto morao znati", rekao je Nigel.

U seriji, koja ima tri epizode, govori se o aktivnostima novinarke tog jutra pre nego što je ubijena, kao i njen uspon na televiziji...

U seriji su izjave dali i ljudi bliski Džil, uključujući njenog brata i tadašnjeg Džilinog verenika, i kolege sa Bi-Bi-Sija, koji su u tom trenutku morali teška srca da objave vest o njenoj smrti.

Trejler za novu dokumentovanu krimi seriju na Netfliksu, pogledajte u nastavku teksta:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.