Niška promocija horor romana Zavodnik - u petak, 13-og

Izvor: Art-anima.com, 12.Jun.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška promocija horor romana ''Zavodnik'' - u petak, 13-og

Novi horor roman Dejana Ognjanovića "Zavodnik" biće predstavljen niškim čitaocima u petak 13. juna (18h) u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac". Pored autora, o knjizi će govoriti dr Dejan Milutinović, profesor srpske i svetske književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Ognjanović, koji je magistrirao na Filozofskom fakultetu u Nišu sa temom "Gotski motivi u delu E. A. Poa", a doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na temu "Istorijska poetika horor žanra u angloameričkoj književnosti", u svom romanu istražuje kakve horor potencijale nudi paganska zaleđina srpskih narodnih verovanja, kakve tajne kriju polusrušene kuće, stara groblja, u korov zarasle njive, duboke šume, brda i mračne pećine u zabačenom, opustelom selu u brdima jugoistočne Srbije.

"Srpsko selo, naročito ako je zapušteno, u odumiranju, kao što je bio slučaj sa selom Špaj odakle je moja majka, izuzetno je zahvalan ambijent za priče strave", otkrio je Ognjanović u intervjuu datom Politici. "Iz ovog konkretnog sela, na jugoistoku Srbije, nosim niz prisećanja koja sam godinama planirao da uobličim u zaplet."

A roman prati profesora iz grada koji dolazi u jedno zabačeno srpsko selo kako bi podučavao dvoje učenika - brata i sestru, koji su ostali bez roditelja. Profesor se ubrzo suočava sa mračnom tajnom koja se nadvija nad decom. O njima brine samo njihova baka, a možda i njihov... preminuli otac.

Do kraja ovog meseca najavljene su još dve promocije ovog romana u Srbiji (23. juna u Narodnoj biblioteci u Negotinu i 25. juna u Domu omladine Beograda) a tokom letnjih meseci knjiga će biti predstavljena i u regionu. Izvesno je Ognjanovićevo gostovanje na Festivalu filma i vina u Ljutomeru (Slovenija), a verovatno će biti upriličene promocije u Banjaluci i Podgorici.

O ovim i drugim promocijama romana "Zavodnik" bićete blagovremeno informisani na našem sajtu.

Nastavak na Art-anima.com...






Povezane vesti

Promocija romana strave Dejana Ognjanovića

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2014, 12:33

Novi roman strave i jeze “Zavodnik” niškog pisca Dejana Ognjanovića biće predstavljen večeras od 18 sati u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac".

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.