Niš art fondacija raspisala novi konkurs za mlade umetnike

Izvor: Blic, 19.Apr.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš art fondacija raspisala novi konkurs za mlade umetnike

Niš art fondacija (NAF) 11. put je raspisala konkurs "Mladi 2017-Ovo menja sve" za umetnike državljane Srbije starosti od 18 do 35 godina.

Biće dodeljene tri otkupne nagrade, a prvonagrađenom mladom umetniku pripašće 10.000 evra. Druga nagrada iznosi 5.000, a treća 3.000 evra.

Mladi umetnici mogu da konkurišu u disciplinama-crtež, slika, skulptura ili grafika.

Radovi koji se nađu u užem izboru biće predstavljeni na izložbama u Nišu i Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Konkurs je otvoren do 18.maja.

Fotografije radova, maksimum tri rada, treba da se pošalju u digitalnoj formi u JPG formatu, maksimalna veličina fotografija 2MB, na adresu n.a.f@eunet.rs. Obavezna je i prijava za učešće na konkursu.

Učesnici koji uđu uži izbor moraju svoje radove da predaju 26. I 27.maja Niš art fondaciji, čije se sedište nalazi na Keju Mike Paligorića 6 u Nišu. Sve dodatne informacije se mogu dobiti na telefone 066/293-901 i 018/293-901 i na sajtu www.naf.org.rs.

Sada već čuvenu “Niš art fondaciju” koja između ostalog iz godine u godinu organizuje prestižni konkurs za mlade umetnike, a od pristiglih radova priređuje respektabilne izložbe i najbolje nagrađivala priznanjima i pozamašnim novčanim iznosima, osnovao je Radovan - Lale Đurić.

Poznati slikar je živeo i radio u Njujorku, ali bio je vezan za rodni Niš i Srbiju te je imao poseban afinitet prema mladim umetnicima. Preminuo je 2014. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.