Nikolić primio učesnike Radosti Evrope

Izvor: Beta, 04.Okt.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić primio učesnike Radosti Evrope

BEOGRAD, 4. oktobra 2014. (Beta) - Palata Srbije u Beogradu u subotu je bila mesto susreta za oko 500 dece iz 18 zemalja koja borave u Srbiji u okviru medjunarodne manifestacije "Radost Evrope".

Za decu su prijem organizovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, koja je i predsednica Organizacionog odbora te medjunarodne manifestacije.

Dragica Nikolić je u subotu istakla da je "Radost Evrope" lekcija o drugarstvu i za odrasle.

"Ne učite samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << vi od nas odraslih, u porodici i školi, učimo i mi od vas, zato je ova manifestacija za odrasle pouka i poruka drugarstva, razumevanja, mira i ljubavi, koju želimo da raširimo po celom svetu", rekla je Dragica Nikolić.

Prijem kod predsednika počeo je himnom manifestacije, pesmom Dragana Lakovića "Sve što raste, htelo bi da raste", a potom su nastupili mališani iz Albanije i Nemačke.

Ovo je 45. put da se u Beogradu u prvoj nedelji oktobra organizuje "Radost Evrope". Počela je u četvrtak karnevalom u Knez Mihailovoj ulici, a završiće se sutra nastupom u Centru "Sava".

Učesnici su deca uzrasta od sedam do 14 godina iz Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Letonije, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, Crne Gore, Češke, a posle dugog niza godina i iz Francuske.

~KIS_zavrsetak~

20141004_40_1_1

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predsednik okupio decu Evrope

Izvor: B92, 04.Okt.2014

Palata Srbije u Beogradu danas je bila mesto susreta za oko 500 dece iz 18 zemalja koja borave u Srbiji u okviru međunarodne manifestacije "Radost Evrope"...Za decu su prijem organizovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom, koja je i predsednica Organizacionog odbora te međunarodne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.