Neverovatna transformacija Helen Miren u filmu Golda: Glumica je neprepoznatljiva VIDEO

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 08:19

Neverovatna transformacija Helen Miren u filmu "Golda": Glumica je neprepoznatljiva VIDEO

U novom trejleru za predstojeći film "Golda" otkrivena je impresivna transformacija Helen Miren u prvu premijerku Izraela Goldu Meir.

"Godine 1973. lider najosporavanije regije na svetu bila je Golda Meir", glasi tekst prikazan na ekranu na početku trejlera, pre nego što je Miren viđena kako prikazuje moćnu političku ličnost usred priprema da se obrati građanima Izraela.

Film je zasnovan na istinitoj priči usredsređenoj oko Meir usred napetih 19 dana tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jomkipurskog rata 1973. godine. Trejler prikazuje Miren sa raznim savremenicima poput Henrija Kisindžera, koga igra Liv Šrajber, koji izgleda praktično neprepoznatljivo u svojoj transformaciji u bivšeg američkog političara. Meir je bila premijerka Izraela između 1969. i 1974. Bila je moćna svetska ličnost, ali se priča da se do poslednjih dana svog života osećala krivom za one koji su izgubili živote u Jomkipurskom ratu.

2Znate li koliko je ljudi umrlo?“, čuje se kako Šrajber pita Miren u trejleru.

"Odneću bol za sve te momke u grob“, odgovorila je ozbiljno.

"Golda” nije prvi film u kome je Miren portretisala značajnu jevrejsku ličnost. Igrala je izbeglicu Mariju Altman u drami iz 2015. godine "Žena u zlatu“ sa Rajanom Rejnoldsom, u predstavi koja joj je donela nominaciju za nagradu SAG u kategoriji glavne glumice.

Miren, koja je osvojila Oskara za ulogu kraljice Elizabete u filmu "Kraljica“ iz 2006. godine, i dalje se suočava sa negativnim reakcijama kada je prošle godine objavljeno da će glumiti Meir, jer su neki smatrali da je umesto Miren, trebala da bude izabrana glumica koja je Jevrejka.

Premijera filma "Golda” zakazana je za 25. avgust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.