Neven Vesni Aleksić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neven" Vesni Aleksić

Nagrada Neven za 2018. godinu biće dodeljena Vesni Aleksić za knjigu "Sazvežđe violina" u izdanju Kreativnog centra kao najboljem delu iz oblasti beletristike, o čemu je odlučivao žiri u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet.

Prema rečima žirija "Sazvežđe violina" je naglašeno emotivna priča o odrastanju, prijateljstvu, umetnosti i ratu, koja svojom tematikom, elegantnim stilom i čvrstom strukturom donosi nove poetske standarde u domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žanr omladinskog romana.

Nagradu će 10. oktobra u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda dodeliti organizacija Prijatelji dece Srbije.

Na ovogodišnji konkurs stiglo je 45 naslova namenjenih deci iz 17 izdavačkih kuća.

Tradicionalna nagrada Neven, najstarija i najznačajnija nagrada u oblasti kulture za decu, ustanovljena je 1955. godine. Podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za mlade. Dodeljuje je organizacija Prijatelji dece Srbije u tri kategorije: beletristika, ilustracija knjige ili slikovnice i popularna nauka. Nagradu čine povelja čiji je autor Dušan Petričić i novčani iznos. Dodeljuje se svake godine za izdanja štampana u prethodnoj godini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobitnici Nevena za 2018.

Izvor: SEEcult.org, 12.Sep.2019

Nagrada “Neven” za 2018. godinu u oblasti beletristike za decu dodeljena je Vesni Aleksić za knjigu “Sazvežđe violina”, u izdanju Kreativnog centra, najbolji ilustrator je Aleksandar Zolotić, a u kategoriji popularne nauke nagrađena je knjiga “Šest nemogućih stvari pre ručka” Marije...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.