Nesigurnost /  Précaire,  Miodraga Manojlovića i Bjorna Hegarta

Izvor: Arte, 04.Dec.2017, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesigurnost / Précaire, Miodraga Manojlovića i Bjorna Hegarta

Izložba "Nesigurnost" / "Précaire" Miodraga Manojlovića i Bjorna Hegarta Otvaranje izložbe u utorak, 5. decembra u 19h Izložba traje do 24. decembra 2017. Galerija DOB-a Selektor izložbe radova je Predrag Terzić.

Kako je u pitanju složena izložba sa različitim pristupom umetnika unutar vizuelnih umetnosti, zajednička odrednica za učesnike biva ključna reč Nesigurnost (Précaire).

Kroz francusku reč précaire, ne samo da provejava  nesigurnost, nakon postfordovske >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << ere i dalje industrijalizacije (digitalnog tipa), već i preispitivanje svega onog što nazivamo stabilnošću, sigurnošću, odnosno bezbednim prostorom.

Drugim rečima, promene i drugačija čitanja simboličkih dosadašnjih značenja uzimaju primućstvo i u umetnosti deluju na različite načine, ispitujući i tražeći nova, ne samo rešenja, već i nova objašnjenja svega što dovodi do promena i nesigurnosti stanja (opasnih i kontradiktorinih) u kojem živimo i radimo.

Miodrag Manojlović je 2004. godine diplomirao na Akademiji umetnosti u Banjaluci, smer slikarstvo. Magistrirao je Scenski dizajn na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu 2007. godine. Jedan od osnivača Asocijacije umetnika "Protok".

Bjorn Hegart je vizuelni umetnik koji se najviše kreće u polju crteža i instalacije. Diplomirao je 2001. godine na Akademiji likovnih umetnosti u Trondhajmu. Trenutno živi i radi u Berlinu. Osnovao je i uređuje magazin posvećen crtežu pod nazivom Fukt.

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.