Neodoljivi Garfild danas proslavlja 45. rođendan: Pogledajte u čemu ovaj lik drži Ginisov rekord

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 14:54

Neodoljivi Garfild danas proslavlja 45. rođendan: Pogledajte u čemu ovaj lik drži Ginisov rekord

Ovaj slavni mačak prvi put se pojavio u istoimenom stripu 19. juna 1978. godine

Najslavniji mačak na svetu - neodoljivi Garfild, danas proslavlja svoj 45. rođendan. Ovaj lik prvi put se pojavio u istoimenom stripu 19. juna 1987. godine i on se od tada distribuira svakodnevno. Osmislio ga je crtač stripova Džim Dejvis, a na stranicama ovog svetski poznatog stripa debeli i lenji mačak ima svoje doživljaje zajedno sa vlasnikom Džonom Arbaklom i psom Odijem.

U stripu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Garfild ismeva vlasnike kućnih ljubimaca i njihov odnos sa životinjama, često prikazujući samog ljubimca kao pravog "gospodara domaćinstva". Takođe, strip se bavi i čestim ljudskim pitanjima i problemima, kao što su dijete, apatija, dosada i drugo. Svake godine na ovaj dan Garfild i u stripu slavi svoj rođendan.

Inače, ovaj strip drži Ginisov rekord za najrasprostranjeniji strip, a od 2007. godine se objavljuje u više od 2,500 dnevnih novina i časopisa.

Naravno, osim u stripu, lik Garfilda koristi se i u filmskoj industriji, pa tako imamo i filmove, serije i animirane televizijske specijale sa prepoznatljivim narandžastim mačkom, a njegov lik zastupljen je i na mnogim proizvodima poput majica, šolja, svezaka...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.