Neobična izložba Unutar seizmografa od petka u Beogradu

Izvor: B92, 22.Okt.2020, 10:08

Neobična izložba "Unutar seizmografa" od petka u Beogradu

Nova izložba Umetničkog prostora U10 u Beogradu, pod neobičnim nazivom "Unutar seizmografa" autora Katrin Keler, Mie Ćuk i Fokus grupe, biće otvorena u petak i trajaće sve do 7. novembra, saopštili su iz te ustanove.

Projekat "Unutar seizmografa" istražuje seizmograf kao tehnički instrument, društveno-političku metaforu i, pre svega, kao referencu u kontekstu umetničke prakse.

Izložba pokušava da postavi niz pitanja o fenomenu seizmografije kao što su: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kakva je uloga umetnika u društvu i da li se stvaranje umetnosti može opisati kao "seizmografska praksa"?

Koliki poetički ili analitički potencijal imaju geološke metafore u kontekstu opisivanja društva?

Šta se događa kada se geologija, društvo i politika sretnu?

Radovi predstavljeni na izložbi nude različita čitanja predmeta kroz određene strategije: od prisvajanja estetike seizmografskih podataka, tumačenja geonaučne metodologije, do poetskog prikazivanja seizmografije u odnosu na fragmentarna iskustva svakodnevnog života.

Kroz radove dve umetnice i jednog umetničkog kolektiva, publika će se zasigurno suočavati sa čudnim polazištima, pristupima, odlomcima i parafrazama ove "drhtave" i višeslojne teme.

Usled pandemije koja se ne stišava, svečanog otvaranja izložbe neće biti da se ne bi pravile velike gužve, a prostor za posetioce će biti otvoren skoro svaki dan od 12 do 20h, osim nedeljom i ponedeljkom.

Umetnički prostor U10 je smešten u centru Beograda, na adresi Kralja Milana 10, ulaz je iz Kosovke devojke 3.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.