Nemam više vremena: Martin Skorseze iskreno o svemu pred premijeru svog filma u Kanu

Izvor: B92, 21.Maj.2023, 08:09

"Nemam više vremena": Martin Skorseze iskreno o svemu pred premijeru svog filma u Kanu

Kanski festival će biti obeležen i brojnim drugim atrakcijama, pored premijera filmova.

Jedan od propratnih delova ovog prestižnog događaja će, svakako, biti novi film Martina Scorsezea „Killers of Flower Moon“, koji će biti premijerno prikazan 20. maja.

Radi se o krimi-vesternu koji je na jednom platnu okupio Leonarda Dikaprija i Roberta De Nira, a zasnovan je na istinitom događaju iz dvadesetih godina prošlog veka kada se dogodio niz ubistava u jednom okrugu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Adaptirajući hvaljenu knjigu Dejvida Grana, reditelj povezuje brutalna ubistva Indijanaca, bogatih naftom, sa belom, bogatom porodicom Hejl u Oklahomi.

"Ono na šta sam reagovao kada sam pročitao knjigu Dejvida Grana bio je prirodan poredak stvari. Smetala mi je ideja da bi neko mogao da racionalizuje, da ako Osedži indijanci neće biti od koristi, ako će ionako biti sklonjeni, zašto im jednostavno, ne pomognemo da odu? I, na kraju krajeva, da li zaista osećamo krivicu za taj događaj", rekao je Skorseze u intervjuu za magazin Deadline.

Zanimljivo je da je već nekoliko puta radio sa Dikapriom i De Nirom, ali ova dvojica glumaca nisu nikada sarađivali na istom filmu.

Skorseze je otkrio i da mu je za neke stvari ipak prekasno.

"Voleo bih da mogu da napravim pauzu od osam nedelja i istovremeno snimam film (smeh). Ceo svet mi se otvorio, ali prekasno je. Prekasno je. Star sam. Čitam razne stvari, zamišljam ih. Želim da pričam priče, a nemam više vremena. Kurosava kada je dobio svog Oskara, kada su mu ga dali Džordž Lukas i Stiven Spilberg, rekao je: ‘Tek sada počinjem da uviđam mogućnost šta bi film mogao biti, a prekasno je’. Imao je 83 godine. Tada sam se pitao: ‘Šta on misli pod tim?’ Sada znam šta misli.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.