Ne naginji se kroz prozor  – Savremena umetnost iz Berlina

Izvor: Arte, 15.Okt.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne naginji se kroz prozor – Savremena umetnost iz Berlina

Ne naginji se kroz prozor - Do not lean out Kolonie Wedding – Savremena umetnost iz Berlina Otvaranje: petak 18.10.2019. 19h Trajanje: 18.10.–15.11.2019. savremene umetnosti Vojvodine

Umetnici:

Jovan Balov, Jan Bejšovec, Archi Galentz, Pablo Hermann, Patrick Huber, Henrik Jacob, Karen Koltermann, Ute Lindner, Daniel Sambo-Richter, Karen Stucke, Kata Unger, Veronika Witte, Andreas Wolf

Izložbom “Ne naginji se kroz prozor” u Muzeju savremene umetnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << Vojvodine predstaviće se radovi 14 umetnika Kolonije Veding, mreže povezanih i slobodnih umetničkih prostora u Berlinu. Naslov izložbe upućuje da od petka 18.10. sa duhom Berlina u MSUV dolazi nešto rizično, nedozvoljeno, napuštanje poznatog, neočekivano.

Veding Kolonija se sastoji od 23 prostora za projekte u okolini ulice Soldiner. Obično oko 10 prostora poslednjeg petka u mesecu otvara nove izložbe. Prostori su blizu jedan drugog, te je publika u mogućnosti sve da ih obiđe. Tada se može videti pomalo bizarna slika umetnika iz Berlina u umetničkom prostoru koji vode osobe iz Poljske i Hrvatske, a zatim posetiti finski prostor i videti grupna izložba iz Finske, otići do portugalskog člana Kolonije i pogledati izložbu video-umetnosti brazilskog umetničkog kolektiva ili eksperimentalnu instalaciju njujorških umetnika u drugom prostoru, a u trećem crtača stripova iz Izraela.

Kolonija Veding osnovana je kao neprofitna organizacija nazvana po Vedingu, delu Berlina u kome se nalazi, i po Kolonieštrase, ulici u kojoj je bila prva kancelarija organizacije.

http://www.msuv.org/program/2019-10-14-ne-naginji-se-kroz-prozor.php

https://www.facebook.com/events/2447571032231050/

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.