Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Sep.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučni sastanak slavista u Vukove dane na Filološkom fakultetu

BEOGRAD - Tradicionalni, 40. naučni sastanak slavista u Vukove dane, počeo je juče na Filološkom fakultetu u Beogradu, u organizaciji Međunarodnog slavističkog centra, i trajaće do 11. septembra.

Teme ovogodišnjeg sastanka, koji se, kao najvažnija naučna manifestacija ove vrste u našoj zemlji održava neprekidno četiri decenije, i po tome je jedinstvena su: "Dva veka savremenog srpskog književnog jezika" i "Srpska književnost i evropska književnost", najavili organizatori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
U radu skupa učestvovaće slavisti iz Austrije, Bugarske, Italije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Francuske, Crne Gore, Republike Srpske, Češke i Švajcarske.

Gosti, njih 140, predstavljaju veliki broj najznačajnijih evropskih univerziteta i njihove slavističke katedre.

Domaći učesnici su iz svih univerzitetskih centara u našoj zemlji - Beograda, Novog Sada, Kosovske Mitrovice, Niša, Kragujevca, Jagodine i Vranja.

Sastanak slavista u Vukove dane prate odgovarajuće publikacije: Zbornik MSC-a (u dva toma, za jezik i za književnost) i Rezimea i teze 140 referata, prijavljenih za ovogodišnji naučni sastanak.

U organizaciji ovog skupa učestvovali su Ministarstvo nauke i Filološki fakultet, a pomogli su Zadužbina Dositeja Obradovića, Društvo za srpski jezik i književnost i Ministarstvo kulture.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.