Nastavljeno snimanje filma o Cerskoj bitki

Izvor: Beta, 28.Jul.2014, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno snimanje filma o Cerskoj bitki

LOZNICA, 28. jula 2014. (Beta) - Snimanje igrano-dokumentarnog filma "Ratne crtice", pošvećenog borcima iz Loznice koji su učestvovali Cerskoj bitki 1914. godine, nastavljeno je protekle sedmice, a premijera filma se očekuje 19. avgusta, potvrdio je u ponedeljak agenciji Beta reditelj Zoran Grujić.

On je agenciji Beta kazao da je snimanje masovnih scena nastavljeno u četvrtak u porti lozničke crkve, a da će preostali kadrovi biti snimani u utorak u Tršiću i na obali Drine u Sportsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rekreativnom kompleksu "Sunčana reka" u Gornjoj Koviljači u sredu.

Priča filma je zasnovana na zapisima sačuvanim u dnevniku lozničkog sveštenika Jovana M. Boškovića, koji je sa vojskom Srbije prošao Albaniju i Solunski front.

"Njegov ratni dnevnik objavljen 1932. godine u Šapcu, obuhvata veliki period, ali smo se fokusirali na lozničke junake. Ti junaci su ostali u senci i ovo je prilika da im se odužimo", naveo je Grujić.

Glavna uloga prote Jovana poverena je Marku Janjiću, a u glumačkoj ekipi su Aleksandar Gligorić, Željko Maksimović, Milan Antonić, Branko Perišić, Miroslav Savić i Djordje Marković. Muziku je komponovao kompozitor srpske duhovne muzike Svetislav Božić.

Injicijator projekta je Društvo za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova, ogranak Loznica, a projekat je podržala i Gradska uprava i uvrstila ga u program obeležavanja stogodišnjice Cerske bitke ove godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

SDCC 2014: Guardians of the Galaxy 2

Izvor: ITsvet.com, 29.Jul.2014, 10:51

Tokom održavanja Marvel Studio panela upriličenog u okviru Comic-Con događaja, James Gunn, režiser Guardians of the Galaxy filma pojavio se pred kraj prezentacije i tom prilikom najavio datum predstavljanja Guardians of the Galaxy 2. Gunn će i ovoga puta režirati sledeći nastavak koji se može...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.