Ponovo zajedno: Umetnici Narodnog pozorišta nastupili u centru Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2020, 02:02

"Ponovo zajedno": Umetnici Narodnog pozorišta nastupili u centru Beograda

Umetnici Narodnog pozorišta u Beogradu, u čast ponovnog susreta s publikom posle šest meseci, priredili su neobičan umetnički događaj, "Ponovo zajedno", ispred nacionalnog teatra.

Pred nekoliko stotina znatiželjnih poklonika izvođačkih umetnosti ispred ulaza u pozorište i na balkonu druge galerije istaknuti umetnici napravili su kolaž sačinjen od arija iz prepoznatljivih opera sa repertoara nacionalnog teatra, zanimljivih tekstova iz istorijata pozorišta koje su čitali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članovi drame uz pratnju dela baletskog ansambla.

Saobraćaj ispred pozorišta nije zaustavljen pa se dešavalo da publika ne vidi deo programa od autobusa GSP, što je dodalo poseban šarm celom događaju.

U programu su nastupili članovi sva tri ansambla Narodnog pozorišta i gosti: prvakinja Drame Radmila Živković, glumica Suzana Lukić i mladi glumci Bogdan Bogdanović i Nemanja Stamatović, solisti Opere Narodnog pozorišta - mecosopran Jadranka Jovanović, tenor Janko Sinadinović i mlada saradnica sopran Evgenija Jeremić.

Koreograf baletskog dela programa bio je Dejan Kolarov, a solisti su bili Milica Jević Drndarević, Silvija Džunja, Ana Ivančević, Tatjana Tatić, Teodora Spasić, Olga Olćan i Ljupka Stamenovski.

Kao specijalni gosti večerašnjeg programa nastupila je džez pevačica Sofija Knežević, koja trenutno živi i radi u Njujorku, i muzičar Eliot Lejson iz Njujorka.

Oni su džez standardima obojili ovu neobičnu umetničku intervenciju u centru Beograda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.