Narodno pozorište: Počele probe Srpske trilogije

Izvor: NaDlanu.com, 30.Sep.2013, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodno pozorište: Počele probe Srpske trilogije

Glumaci Narodnog pozorišta počeli su u ponedeljak probe za predstavu "Srpska trilogija" po tekstu Stevana Jakovljevića, koja će u režiji Slavenka Saletovića premijerno biti izvedena na dan tog teatra 22. novembra.

Vršilac dužnosti direktora Drame Spasoje Ž. Milovanović rekao je da je predstava "Srpska trilogija" bitna, jer će Narodno pozorište tim komadom započeti obelezavanje 100 godina od početka Prvog svetskog rata."U pitanju je veliki državni projekat u koji će biti uključena i druga srpska pozorišta, umetnička udruženja i institucije, a sve u cilju da na dostojan način bude obeležen jedan od najslavnijih perioda naše istorije", rekao je Milovanović članovima ansambla.Reditelj Slavenko Saletović ocenio je da je Jakovljević "Srpskom trilogijom", koja je prvi put objavljena 1937. godine, ispisao stranice "jednog od najboljih evropskih antiratnih romana".U predstavi glume Vuk Kostić, Ivan Bosiljčić, Vuk Saletović, Bojan Krivokapić, Pavle Jerinić, Milenko Pavlov, Branislav Tomašević, Zoran Ćosić, Slobodan Stepić, Miloš Djurović, Stefan Buzurović i Ivan Zablaćanski.J.R.N.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.