Nakit iz starog Egipta i Rima od danas u Muzeju Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 06:12

Nakit iz starog Egipta i Rima od danas u Muzeju Vojvodine

Izložba fotografija “Nakit iz starog Egipta i Rima” počinje danas i trajaće do 10. decembra u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) u Novom Sadu.

Ovim projektom se obeležava Nedelja dizajna ( Design Week ) Novi Sad, a organizator izložbe je Srpska nedelja mode ( Serbia Fashion Week ) u saradnji sa Ambasadom Arapske Republike Egipat i Muzejom Vojvodine.

Otvaranje izložbe je u 16 časova, ali zbog trenutne kovid situacije, održaće se bez publike, u prisustvu Amr Alguvejlija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ambasadora Egipta i Tijane Stanković Pešterac, direktorke Muzeja Vojvodine.

Posetioci će na izložbi moći da razgledaju fotografije različitih primeraka nakita iz starog Egipta i rimskih srebrnih kopči - fibula, nastale kao plod inspiracije umetnika Aleksandra Ramadanovića, kroz deo kolekcije nakita iz arheološih zbirki Muzeja Vojvodine, u sklopu izložbe „Nakit, skriveno značenje”, saopštio je Muzej.

Snimak samog otvaranja izložbe, kao i predavanje na temu “Nakit u kontekstu” egiptologa Nenada Markovića, svi zainteresovani će moći da pogledaju preko internet stranice i YouTube kanala Muzeja Vojvodine.

“Nedelja Dizajna Novi Sad” naziv je umetničke platforme za povezivanje kulture, dizajna, kreativnih industrija i inovacija, kao i za predstavljanje različitih kreativnih izraza domaćoj i svetskoj javnosti. Tradicionalno ova manifestacija ističe značaj modnog dizajna, tako što povezuje savremeno kulturno stvaralaštvo i nove izraze sa tradicijom i na taj način omogućava publici da doživi snagu i uticaj dizajna u svakodnevnom životu.

Izložba nakita iz Egipta u Muzeju Vojvodine može se posetiti svakog radnog dana od 10 do 18 sati, do utorka, 10. decembra, uz primenu svih mera protiv kovida 19.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.